• Interior

Hagastaden

En vetenskapsstad med fokus på hälsa där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation.

Castellum är med i framtagningen av en helt unik stadsdel i Stockholm med vetenskap, liv och hälsa i fokus. Med fokus på attraktiva arbetsplatser kan vi bidra med vårt kunnande inom hälsa och välmående genom arbetet med WELL-certifierade fastigheter. Vårt största projekt i Hagastaden är Infinity (kvarteret Sorbonne) vilket omfattar cirka 23 000 kvm med nästa generations kontor.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Brita Lindqvist
Maria Jonsson

Kontakta oss för mer information! Gå till kontakt

Castellum och HSB samarbetar i Hagastaden - skapar nästa generations arbetsplats och boende

Mellan Norra Stationsparken och Tullhusplatsen uppför Castellum och HSB Bostad gemensamt en nyskapande byggnad som innehåller såväl bostäder som kontorsytor. Kvarteret är strategiskt placerat mot Uppsalavägen, nya Norrtull och Hagaparken där byggnaden bildar ett nytt spännande entrémotiv för Stockholm norrifrån.

Castellums digitala plattform kommer användas både för att koppla ihop människor med varandra, för att boka delade tjänster som cykel och tvättstuga eller för middagsinhandlingen. Ytor som dagtid kan vara arbetsplatser för coworking kan till kvällen bli middagsbord eller plats för barnkalas som en naturlig förlängning av bostaden.

Projektsamarbetet i korthet:
Projektsamarbetet avser kvarter 11 och 12 i Hagastaden som båda kommer att innehålla bostäder och kontor. Castellum träder in som projektpartner till HSB Bostad och därigenom med ansvar mot Stockholms stad för genomförandet av kontorsytorna i markanvisningen. Sammantaget är byggrätten för kontor ca 10 000 kvm BTA (ca 8 000 kvm LOA) innefattande butikslokaler i bottenplan. Planerad byggstart är 2022 med inflyttning tidigast 2024. I dagsläget finns inga tecknade hyresavtal.

Infinity

I hjärtat av Hagastaden, i närheten av Nya Karolinska och Karolinska Institutet, skapar Castellum kvarteret Infinity (kvarteret Sorbonne). Här planerar vi för en hållbar, innovativ och WELL-certifierad fastighet med moderna arbetsplatser. Inflytt ca 2024.

Läs mer om Infinity.

Emerald House

Wingårdh Arkitektkontor har gestaltat ett åttakantigt, smaragdgrönt kontorshus som blir ett framträdande entrémotiv för besökare till Stockholm norrifrån. Inflytt 2025.

Läs mer om Emerald House.

Jubileumshuset

Mellan Norra Stationsparken och Tullhusplatsen uppför Castellum och HSB Bostad gemensamt en nyskapande byggnad som innehåller såväl bostäder som kontorsytor. Kvarteret är strategiskt placerat mot Uppsalavägen, nya Norrtull och Hagaparken.

Läs mer om Jubileumshuset.

Isotopen

Castellum äger idag fastigheten Isotopen 1 i Hagastaden. En toppmodern fastighet som certifieras enligt BREEAM Outstanding, den högsta miljöcertifieringen i världen. Fastigheten omfattar totalt ca 23 000 kvm varav ca 18 800 kvm är kontor. I entréplan finns service såsom butiker, restaurang och café samt träningsanläggning. Träningsmöjligheter finns dessutom på en velodromlikande löparbana och ett utegym på taket. Fastigheten är belägen vid Torsplan, där tunnelbanans nya Gula linje kommer att ha en uppgång.

Läs mer om Isotopen.

Hagastaden läge

Hagastaden är en ny innerstadsdel under uppbyggnad som genom Hagaparkens unika kulturmiljö förbinder Stockholms innerstad med Solna kommun. Det är på väg att bli en levande innerstadsdel med fokus på life science. Med närhet till Nya Karolinska Solna och Karolinska Institutet skapas en vetenskapsstad med fokus på hälsa där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation. 2025, när projektet står helt klart, kommer Hagastaden att omfatta totalt cirka 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3488154,"lng":18.0325401},"content":"<div>Hagastaden</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Vill du veta mer?

Projektchef

Brita Lindqvist

Telefon
+4686023322
E-mail
brita.lindqvist@castellum.se

Projektutvecklingschef

Maria Jonsson

Telefon
+4686023303
E-mail
maria.jonsson@castellum.se