Saltmossen 3, Eriksbergs industriområde, Stockholm

Kumla Gårdsväg 23

Adresser

  • Kumla Gårdsväg 23,
  • Kumla Gårdsväg 21 B,
  • Gesällvägen 4,
  • Kumla Gårdsväg 21 A

Fakta

Matrikelteknisk betegnelse
Saltmossen 3
Område
Eriksbergs industriområde
By
Stockholm
Byggeår
1986, 2008, 2011
Type
Lager
Samlet areal
27.097 m²
Energimæssig ydeevne
72.7 kWh/m2, år
Miljøcertificering
EU Green Building

Om ejendommen

Fastigheten inrymmer två lager- och logistikbyggnader. Den ena är Castellum i Stockholms största byggnad där hanteras och distribueras bland annat post till hela Mälardalen. Den andra byggnaden är en av våra nyproduktioner.

Område

Eriksbergs industriområde ligger lättåtkomligt både från E4/E20 och Hågelbyleden.

I närheten ligger Mc Donalds, Ica Maxi och Bauhaus.

Större serviceutbud finns med kort bilfärd i Hallunda och Alby Centrum. Lite längre bort finns även Kungens Kurva och Skärholmen Centrum med all service som kan tänkas behövas.

Kommunikation

Fastigheten ligger i Eriksbergs industriområde som är strategiskt beläget mellan E4 och riksväg 258, Hågelbyleden.

Buss från området går till bland annat till Hallunda, Alby och Tumba. Från Alby, som är närmaste tunnelbanestation med en promenad på drygt 2 km, tar det ca 35 minuter till T-Centralen.

Parkering

Parkeringsplatser finns att hyra

Snerydning

Vi har för avsikt att ha snöröjt kör-/gångbanor, entréer och trappor inom området innan klockan 07.00 på vardagar. I områden där butiker finns snöröjs det även på helger.

Enligt avtal påbörjar vi snöröjning när snödjupet är 5 cm eller förväntas bli det enligt prognos.

Udendørsmiljø

För oss är det viktigt att utomhusmiljön kring våra fastigheter är representativ och känns trygg. Vi tar gärna emot synpunkter på trädgårdsskötseln och det allmänna intrycket som fastigheten inger. Hör av dig med eventuella synpunkter till någon av dina kontaktpersoner hos oss.

Affaldshåndtering

Du som hyresgäst tecknar eget avtal direkt med en återvinningsleverantör gällande hämtning av sorterat avfall. Denne leverantör återvinner sedan allt material som hämtas hos er. Du får på så sätt full kontroll på din totala miljöbelastning.

Øvrigt

Värmen kommer via element som sitter under varje fönster i hela lokalen. Dessa element betjänas av en s.k. ”tilloppskrets”, en vattenburen värmekrets som kommer från värmeundercentralen. Temperaturen på vattnet som flödar i denna krets är beroende på utetemperaturen. D.v.s. ju kallare det är ute desto varmare utgående temperatur. Elementen är sedan försedda med en s.k. ”termostat”. Denna reglerar temperaturen med avseende på temperaturen som är i rummet där elementet sitter. Detta innebär i praktiken att även om det är kallt ute så kan elementen fortfarande vara kalla förutsatt att det är 21 grader i lokalen. För att få ut maximal värme från elementet ska termostaten vridas motsols tills stopp.

Lokalerna ventileras via s.k. ”mekanisk ventilation”, bestående av 2 fläktar, en för luft som kommer in i lokalen, och en för luft som sugs ut ur lokalen.

Ventilationsaggregatet har både ett värmebatteri och ett kylbatteri, vilket gör att luften kan värmas/kylas efter behov.

Luften som tillförs lokalerna är tempererad och brukar ligga runt 18-20 grader. Under sommarhalvåret, när det finns kylbehov, går temperaturen på den inblåsta luften ner till mellan 16-17 grader.

Under sommarhalvåret aktiveras en s.k. sommarnattkylefunktion. Detta innebär att när det är lite svalare på natten så sätts fläktarna igång för att blåsa in den svalare nattluften i lokalerna i syfte att kyla ner husen efter den varma dagen.

Eftersom huset inte har något separat kylsystem som standard kan det bli varmt i lokalerna under varma sommardagar. Men för att minska problemet med värmen är det viktigt att man inte låter datorer och belysning stå på i onödan under nätterna, eftersom dessa genererar värme som ackumuleras i lokalerna.

Att öppna fönster under dagen bör också undvikas då det enbart bidrar till att den varma uteluften kommer in och ytterligare värmer upp lokalerna.

Fejlmelding

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kontakta fastighetsansvarig, som nås måndag till fredag kl 07-16, eller gör din felanmälan direkt här på webbplatsen. 

Vid akuta ärenden utanför kontorstid eller på helger och röda dagar når du oss alltid på vårt journummer 08-602 33 00. 

Når du sender en fejlanmeldelse til os, behandler vi dine personoplysninger for bl.a. at kunne kontakte dig, hvis vi har brug for at afhjælpe fejlen og rapportere, når fejlen er afhjulpet. Vil du vide mere om dine rettigheder og om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, kan du læse mere her.

Et portræt afAndreas Gulstad

Teknisk leder
Andreas Gulstad

Et portræt afElin Moström

Asset manager
Elin Moström

Et portræt afSara Eriksson

Viceadministrator
Sara Eriksson

Et portræt afTofiq Qureshi

Ejendomsansvarlig
Tofiq Qureshi

Et portræt afÖzlem Balevi

Forretningsområdechef
Özlem Balevi

I nærheden

Ledige lokaler i ejendommen

Visningstilstand

Kort Liste

Kumla Gårdsväg 21 B

Stockholm / Eriksbergs industriområde

Lager/ förvaring med stor lasthiss nära E4

Oplysninger om lokalerne

Yta
2.375 m²
Type
Industri, Kontor, Lager
Fasad

Kumla Gårdsväg 21 A

Stockholm / Eriksbergs industriområde

Lagerlokal med egen markport

Oplysninger om lokalerne

Yta
1.056 m²
Type
Lager

Gesällvägen 4

Stockholm / Eriksbergs industriområde

Lagerlokal nära E4

Oplysninger om lokalerne

Yta
2.200 m²
Type
Lager

Kumla Gårdsväg 21

Stockholm / Eriksbergs industriområde

Rymligt kontor med stor potential

Oplysninger om lokalerne

Yta
685 m²
Type
Kontor