Nyheder

 • Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

  Du vet väl om att regeringen har förlängt de statliga krisstöden till företag som drabbats av kraftiga intäktsbortfall på grund av coronapandemin? Här kan du läsa mer om de olika stöden som du som hyresgäst kan söka.

 • 56 % av wc-spolningarna – med regnvatten

  Att använda regnvatten till spolning av toaletterna i Citypassagen, det visade sig vara en riktigt lyckad lösning. Under förra året räckte nämligen regnvattnet till drygt hälften av alla wc-spolningar, 56 % av den totala vattenåtgången till wc var regnvatten.

 • Rekord och laddplatser för en hållbar framtid

  Tillsammans med E.ON och våra framsynta hyresgäster Combitech bygger vi nu Castellums största laddplats för elbilar. Vid Vita Huset i Linköping ska 100 laddplatser stå klara om 3 veckor. Hur ska elnätet klara den ökade lasten? Jo Huset kommer förses med batterilager för att jämna ut effekttoppar och solceller på taket för lokalproducerad el.

 • Castellum tecknar avsiktsförklaring med Region Örebro län om 10 500 kvm kontor

  Castellum och Region Örebro län har tecknat en gemensam avsiktsförklaring gällande kontorslokaler på cirka 10 500 kvm mitt i centrala Örebro.

 • My Dream Now visar unga en väg in i arbetslivet

  My Dream Now är ett program för att hjälpa ungdomar att förstå sina möjligheter i arbetslivet – Castellum är en av våra partners och genom att erbjuda sina medarbetare att vara klasscoacher så bidrar de till att minska segregation och ungdomsarbetslöshet, säger Jonas Bygdeson, verksamhetsansvarig.

 • Öppet landskap eller tillbaka till eget rum? Så blir framtidens kontor.

  Castellums senaste undersökning om framtidens kontor visar att unga gillar öppet landskap bäst, medan de äldre vill kunna stänga om sig. Vilken typ av kontor föredrar du?

 • Innovativ belysning gör oss piggare på jobbet

  Årets mörkaste tid är här, men på Castellums kontor i Lund skiner alltid solen. Fastigheten på Scheelevägen är nämligen utrustad med biocentriskt ljus, en form av belysning som ökar välbefinnandet för våra medarbetare genom att efterlikna naturligt ljus.

 • Katarina Gospic - på framtidens kontor möter grottmänniskan tekniken

  Katarina Gospic är hjärnforskare, doktor, författare, föreläsare och entreprenör. Hon har publicerat åtta böcker som alla utgår från människan som social varelse i en modern och historisk kontext. 2011 startade hon det egna företaget Brainbow Labs, som bland annat arbetat med utformning av sociala platser. I denna intervju får vi veta varför grottmänniskan i oss spelar roll för utformningen av framtidens kontor.

 • 7 tips til at reducere risikoen for infektion på kontoret

  Efter lang tid med distancearbejde længes mange mennesker tilbage til deres arbejdspladser, ikke mindst af sociale årsager. Men er det okay at lade medarbejderne mødes på kontoret, og hvordan kan I beskytte jer mod infektion?

 • Emigranten certifierad Miljöbyggnad Guld

  De hyresgäster som flyttar in i Emigranten kommer att få guldkant på tillvaron. Castellums nyproducerade kontorshus vid Masthuggstorget har nämligen certifierats med Miljöbyggnad Guld!