Nyheder

 • 7 tips til at reducere risikoen for infektion på kontoret

  Efter lang tid med distancearbejde længes mange mennesker tilbage til deres arbejdspladser, ikke mindst af sociale årsager. Men er det okay at lade medarbejderne mødes på kontoret, og hvordan kan I beskytte jer mod infektion?

 • Emigranten certifierad Miljöbyggnad Guld

  De hyresgäster som flyttar in i Emigranten kommer att få guldkant på tillvaron. Castellums nyproducerade kontorshus vid Masthuggstorget har nämligen certifierats med Miljöbyggnad Guld!

 • Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

  Coronapandemin har påverkat nästan allas vår vardag och vi vet att många av våra hyresgäster har det tufft. Därför är det glädjande att regeringen nu förlänger flera av de stödåtgärder som infördes under våren. Här listar vi några av de statliga stöd du som hyresgäst kan söka.

 • BirdEthical jobbar för biologisk mångfald i stan

  Har ni tänkt på hur ont om fågelholkar det är inne i stadskärnorna? Det har några elever från Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg uppmärksammat och dessutom kommit på en lösning – att låta tillverka och sätta upp klimatsmarta fågelholkar runtom i centrum. Castellum har signat upp sig på några av holkarna.

 • Jollyroom och Castellum prisas för Årets Logistiketablering 2020!

  Hos vår kund Jollyroom på Hisingen Logistikpark kan vi, förutom den enorma solcellsanläggningen, nu även stoltsera med utnämningen Årets Logistiketablering från tidningen Intelligent Logistik. 

 • Starka bisamhällen - med digital bikupa på Castellums tak

  En digital bikupa? Javisst. I anslutning till vårt utomhuskontor i Företagsstaden I11 i Växjö står numera en uppkopplad bikupa. Allt för att bidra till forskning och för att bygga starka bisamhällen.

 • Norra Europas största solcellsanläggning i en av Sveriges regnigaste städer

  Göteborg brukar ju rankas högt bland landets regnigaste städer, så det kanske låter lite konstigt att vi också kan skryta med norra Europas största solenergianläggning på tak. Men så är det, och mer ska det bli när vi på Castellum rullar vidare mot målet att om fem år ha 100 solcellsanläggningar på våra byggnader.

 • Vi närmar oss målet om 100% fossilfri energianvändning

  Castellums mål är att hela verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Nu återstår bara de sista 3 procenten för att uppnå delmålet om 100 procent fossilfri energianvändning i alla våra fastigheter.

 • Castellums 5 viktigaste åtgärder för att nå klimatneutralitet senast 2030

  Castellum har som mål att verksamheten ska vara helt klimatneutral senast 2030. Men vilka är de viktigaste åtgärderna, och hur går det? Hållbarhetschef Filip Elland svarar.

 • Ett hav av paraplyer i Knäppingsborg

  Det historiska området Knäppingsborg som ägs och förvaltas av Castellum, beläget i centrala Norrköping, är den nyaste platsen i för den nu världsberömda paraplyinstallationen inspirerad av den portugisiska konstnären Patricia Cunha.