Castellum hyr ut 14 500 kvm till Elanders i Viared, Borås

Castellum har tecknat hyresavtal med Elanders Sverige AB avseende en logistikbyggnad om 14 500 kvm i Viared, Borås.

Elanders är en global leverantör av integrerade lösningar inom områdena supply chain management, print & packaging och e-commerce. Koncernen har verksamhet i ett 20-tal länder på fyra kontinenter.

Elandersgruppen har under de senaste åren expanderat kraftigt inom supply chain och logistiklösningar. Som ett fortsatt led i sin satsning väljer nu Elanders att etablera sig i Viared.

– Viaredsområdet och fastigheten som vi nu flyttar in i passar bra in i vår fortsatta expansion och är väl lämpad att erbjuda kunderna våra flexibla och smarta helhetslösningar inom logistik och distribution, säger Per Brodin, VD för Elanders i Sverige.

– Elanders hyr sedan tidigare lokaler hos oss så vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Cecilia Fasth, VD för Region Väst i Castellum.

– Det är stark efterfrågan på lager- och logistiklokaler i Västsverige och vi själva har för närvarande ca 50 000 kvm lager- och logistikytor i produktion, avslutar Cecilia Fasth.

För ytterligare information kontakta
Cecilia Fasth, VD Region Väst i Castellum
Tel: 031-744 09 90, mobil: 0739-42 09 90
E-post: cecilia.fasth@castellum.se

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om 77 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Region Väst (Storgöteborg, Borås och Halmstad) äger och förvaltar Castellum drygt 200 fastigheter om sammanlagt 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 17 miljarder kronor.

Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.