Castellums hyresgäster får e-handlade varor levererade direkt till jobbet

Nu kan de som jobbar i några av Castellums fastigheter få sina e-handlade varor levererade direkt till jobbet. Med tjänsten Handly vill Castellum underlätta vardagspusslet för sina hyresgäster så att de slipper åka runt till olika utlämningsställen.

Fastighetsbolaget Castellum har utvecklat och testar just nu tjänsten Handly för att underlätta vardagspusslet för de hyresgäster som e-handlar på nätet. Med Handly kan de som arbetar i några av Castellums fastigheter få sina e-handlade varor levererade direkt till ett smart skåp på jobbet. Via skåpet kan de även returnera de varor de inte vill ha.

-På så sätt slipper man åka runt till olika utlämningsställen för att hämta sina e-handelsvaror och får dem istället direkt till arbetsplatsen. Ett modernt digitalt sätt att slippa vardagens tidstjuvar. Särskilt nu i julruschen, säger Mattias Nyström, Chief Digital Officer på Castellum AB

Responsen för Handly är positiv och många kan relatera till de problem som tjänsten löser.

-Det är bra service att få leveranserna av det jag beställer på nätet direkt hit till jobbet. Jag har beställt till Handly-skåpet flera gånger och det funkar smidigt. Varorna har levererats som utlovat varje gång och det spar tid att slippa åka runt till olika ställen, säger, Fredrik Egger projektutvecklare på Lindbäcks med lokaler i en av Castellums fastigheter i Stockholm.

Så många som ca tre fjärdedelar av svenskarna handlar på nätet, men logistiken kring detta är fortfarande krånglig. Det tar tid att åka runt till olika utlämningsställen och att köa för att hämta ut sina varor.

- Castellum har tagit flera initiativ för att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Handly är en av flera satsningar vi gör för att med hjälp av digital teknik underlätta vardagen för de som arbetar i våra fastigheter, säger Mattias Nyström.

Fakta Handly:
Handly är en del av Castellums digitala satsning Next20 som går ut på att utveckla och testa digitala affärsmodeller och arbetssätt i fastighetsbranschen. Under hösten 2017 har Handly installerats på prov i fyra av Castellums fastigheter i Stockholm och i en fastighet i Göteborg med ca 300 registrerade användare. I fastigheterna som har tillgång till Handly finns totalt 45 företag med ca 3 000 anställda.

Kontakt:
Mattias Nyström, Chief Digital Officer på Castellum AB, 0736 78 71 18
Tina Norin, presskontakt Castellum AB, 031-60 74 82

Om Castellum Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 77 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 20 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.

Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap .