Italiensk restaurang till Atollen

Restaurangutbudet i Atollen växer. Under våren öppnar restaurangen Ciro, ett nytt casual dining-koncept som idag inte går att hitta i Jönköping. Satsningen innebär samtidigt att Castellums fastighet Kv. Algen nu är fullt uthyrd.

Ambitionen att göra Atollen-kvarteren till en levande del av vår stadskärna, med ett brett och varierat utbud av service, handel, restaurangliv, arbetsplatser och bostäder, har genomsyrat vårt arbete. Strandpromenaden invid Munksjön har snabbt blivit en mycket uppskattad mötesplats för Jönköpingsborna med de befintliga restaurang- och caféverksamheterna som mycket uppskattade alternativ i citys breda utbud. Vi väljer nu att förstärka detta genom Ciro, ett restaurangkoncept såväl rätt i tiden som lägesmässigt säger Andreas Georgii, marknadsområdeschef på Castellum i Jönköping.
Bakom satsningen står bröderna George och Nahir Kavakciouglu. George är en välkänd profil inom Jönköpings restaurangbransch som sedan tidigare driver caféerna Coffehouse by George och sushirestaurangen Tokyo 18. Nahir har mångårig erfarenhet av restaurangbranschen och återförenas nu med sin bror i Jönköping. Tankarna på att göra något tillsammans har länge funnits för bröderna och nu förverkligas deras planer.

- Detta är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har utvecklat ett koncept med inspiration från Neapel och vi är helt    övertygade om att Jönköping kommer att gilla det, säger George.

- Ciro är en italiensk restaurang med noga utvalda råvaror. Hos oss får du uppleva hur den napolitanska pizzan blir till. Du får vara med när antipasti, pastan och salladen byggs. Vi har en kompromisslös hållning vad gäller inredning, atmosfär, service och matupplevelsen, berättar Nahir.

- Läget i Atollen, utmed Munksjön, kan dessutom inte bli bättre för vår restaurang, avslutar George.

Castellum uppförde den aktuella byggnaden, Kv Algen, under 2014-2015 som den sista etappen i Atollenkvarteren. Tidigare under året etablerade Team Sportia sin nya citysatsning med en sportbutik och cykelverkstad i fastigheten och etableringen av Ciro innebär att Kv. Algen nu är fullt uthyrd.

- Vi på Castellum är väldigt nöjda med detta och det faktum att vi bygger vidare på en etablerad relation med en lokal aktör som satsar långsiktigt känns extra bra, avslutar Andreas Georgii.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 76 miljarder kronor.

Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Jönköping äger och förvaltar Castellum 36 fastigheter om sammanlagt 288 770 kvadratmeter till ett värde om cirka 4,6 miljarder kronor.

Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.