Trefaldig Di Gasell-vinnare har flyttat till Castellum i Jönköping

Snabbväxaren Energi Funktion Komfort AB (EFKAB) har flyttat till Öriket i ett av Jönköpings attraktivaste läge med gångavstånd till centrum och vackra promenadstråk runt Munksjön. EFKAB är ett rikstäckande teknikkonsultbolag inom bl a projektering, projekt-, bygg- och projekteringsledning och har sedan starten 2011 haft en fantastisk tillväxtresa. 2016 blev bolagets VD utsedd till Årets Unga VD av ledarskapssajten Motivation.se och under åren 2016, 2017 och 2018 har EFKAB mottagit utmärkelsen Di Gassel.

–En stor del i framgången är att vi tänker annorlunda jämfört med traditionella teknikkonsulttjänster. EFKAB har tagit en position där tiden är definitiv, omfattningen definierad och priset fast. Leveransen är transparent, mätbar och enkel vilket ger bättre totalekonomi och ett mätbart resultat. Vi har en platt organisation med ordning och reda samt mycket frihet under ansvar, säger VD Mikael Lezdins.

–Vi är väldigt glad att EFKAB valde vårt etableringsalternativ på Öriket som är en av våra starka profilfastighet vid Munksjön. Företaget har med stort engagemang skapat förutsättningar för lönsam tillväxt genom affärsinnovation som minskar belastningen på miljön genom ett hållbart arbetssätt. EFKAB blir ytterligare ett värdefullt tillskott till Öriket som kompletterar utbudet av kreativa och innovativa verksamheter i fastigheten, säger Andreas Georgii, som är Affärsområdeschef på Castellum i Jönköping.

Öriket är en tolv våningar hög byggnad och ett landmärke vid Munksjön. I byggnaden finns utöver kontorslokaler även lunchrestaurang, moderna konferenslokaler och en relaxavdelning med vidsträckt utsikt över stadskärnan och Vättern.

–En viktig faktor när vi valde Öriket var det attraktiva läget för vår personal och att vi har kunnat sätta vår prägel på lokalerna. Fastigheten når du enkelt med bil, cykel eller buss och det finns gott om besöksparkeringar. På promenadstånd finns stadens puls och i anslutning till fastigheten finns vackra rekreationsområden. Läget och Castellums engagemang för att vi skulle få den bästa lösningen fällde avgörandet, avslutar Thomas Wallster samt Henrik Andersson, Affärsområdeschef VVS respektive El.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor.

Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

I Jönköping äger och förvaltar Castellum 36 fastigheter om sammanlagt 288 770 kvadratmeter till ett värde om cirka 4,6 miljarder kronor.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Castellum, Box 7, 551 12 Jönköping | Tel +46 36 580 11 50 | jonkoping@castellum.

se.