Nyheder

 • Forskaren: ” Vi vill kunna mixa och flexa”

  Pandemin har förskjutit makten över arbetssituationen från arbetsgivaren till medarbetaren. Vi har vant oss vid större frihet och kommer inte att acceptera att bli styrda när det gäller var man ska arbeta. Kraven på kontoren kommer också att öka. Ingen kommer vilja ha det sämre på kontoret än vad man har det hemma, spår forskaren Lena Lid Falkman.

 • Tre nyckelfrågor för framtidens lokaler

  På Castellum vill vi ha koll på det som gäller och det som är på gång. Rapporten Den Hållbara Hyresvärden togs fram för att bättre förstå hyresgästers ambitioner inom hållbarhet, hur dessa ambitioner avspeglas i valet av lokaler och hur vi som hyresvärd kan stödja och samarbeta med hyresgästerna för att nå bättre hållbarhetsprestanda. Just nu ser vi tre nyckelfrågor för framtidens hållbara lokaler.

 • Tryggheten gör comeback i arbetslivet

  Tryggheten har fått ett uppsving under pandemin. Det visar Castellums årliga undersökning om Framtidens arbetsliv. Förra året uppgav 37 procent att de kunde tänka sig att arbeta deltid och 26 procent svarade att de kunde tänka sig att bli egenkonsulter. I år svarade enbart 16 procent att de skulle föredra deltid och 17 procent att de föredrog ett liv som egenkonsulter.

 • Hur kan hyresvärd och hyresgäst samarbeta för hållbarhet?

  Som key account manager hos Castellum jobbar Hanna E Björklund tätt med potentiella och befintliga hyresgäster. Hon har nästan uteslutande kontakt med större, framför allt noterade, bolag med verksamhet i flera delar av landet. Läs vad Hanna har snappat upp om hyresgästernas intresse för hållbarhet.

 • Korsningen – ett nytt landmärke

  Mitt i blickfånget, med sin huskropp byggd i trä och solpanaler på taket blir Sveriges första klimatneutrala kontorshus en ny stolt entré in till staden Vi på Castellum är lika stolta och förväntansfulla som stadsarkitekt Peder Hallkvist.

 • Nu öppnar coworking på Gateway Säve

  På Gateway Säve arbetar vi för att stärka klustret inom elektromobilitet och vi vill skapa bra mötesarenor där våra hyresgäster kan utbyta erfarenheter och skapa synergier. Därför öppnar vi en ny coworking-verksamhet på Gateway Säve, så att du som företagare kan utveckla ditt nätverk och stärka din affär.

 • My Dream Now viser unge en vej ud i arbejdslivet

  My Dream Now er et program, der har til formål at hjælpe unge med at se deres muligheder i arbejdslivet – Castellum er en af vores partnere, og ved at tilbyde deres medarbejdere at være klassecoaches er de med til at mindske segregation og ungdomsarbejdsløshed, siger Jonas Bygdeson, som er virksomhedsansvarlig.

 • En smag af drømmejobbet

  Castellum vil øge unges fremtidige muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet ved at tilbyde lærlingepladser. – Jeg lærer utroligt meget, samtidig med at jeg føler, at jeg gør nytte og bidrager til virksomheden, siger Max Andskär, som er i praktik hos Castellum Säve.

 • Solceller på taget giver merværdi for AFRY

  AFRYs hovedkontor i Solna har et solcelleanlæg, som blev taget i drift i foråret 2020. – For os som lejere er det vigtigt, at vores lokaler er miljøcertificerede, specielt fordi vi jo selv arbejder med bæredygtigt byggeri, siger Kaia Eichler, som er bæredygtighedschef for forretningsområdet Buildings hos AFRY.

 • Hamnen blir Ringöns nya kreativa mittpunkt

  Sedan 2015 har det kommunala projektet Saltet attraherat närmare 90 nya aktörer från en mängd olika branscher att etablera sig på Ringön, många av dem i Castellums lokaler. Till sommaren avslutas projektet – ungefär samtidigt som Ringöns nya kreativa nav Hamnen öppnar.