Masthugget 26:1, Centrum, Göteborg

Barlastgatan 2

Addresses

  • Barlastgatan 2,
  • Amerikahuset,
  • Oskarsgatan 9,
  • Amerikahuset,
  • Andra Långgatan 48

Facts

Property designation
Masthugget 26:1
City
Centrum
City
Göteborg
Type
Office
Total area
7,937 m²
Energy performance
170 kWh/m2, yearly

About the property

Anrika Amerikahuset är en av Göteborgs första monumentala byggnader, byggt 1919. Fastigheten är mycket vacker och ligger nära hamnen med utsikt över älven. En varsam renoveringen av Amerikahuset blev klar årsskiftet 1999-2000 och resulterade i att Castellum tilldelades pris för "bästa ombyggnad år 2000".

Area

Amerikahuset ligger centralt, med ett fantastiskt läge intill det glittrande vattnet och med en underbar utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här finns gott om parkeringsmöjligheter och kommunala kommunikationer ca 400 m från den pampiga entrén.

Service

Ta en kort promenad till Masthuggstorget, Järntorget eller Långgatorna som erbjuder ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Här finns också bra utbud av all tänkbar service i form av butiker av olika slag, restauranger, livsmedelsbutiker mm.

Communication

Fastigheten i nära anslutning till leden. Det är mycket goda kommunikationer med spårvagn 3,9 och 11 från Masthuggstorget. En hållplats från Masthuggstorget eller ca 7 minuters promenad från Amerikahuset ligger Järntorget, en stor knutpunkt för både buss och spårvagnar som tar dig enkelt till alla stadsdelar i Göteborg.

Outdoor environment

Amerikahuset har en egen lite dold innergård där du kan njuta av en kopp kaffe eller ta med dig datorn ut för att fånga årets fina dagar.

Error notification

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kan du göra din felanmälan direkt här på webbplatsen om du inte har ett akut ärende.

Vid akuta fel under ordinarie arbetstid kontakta fastighetsansvarig. Om du inte får tag på fastighetsansvarig kan du ringa vårt kontor, med öppettider 08.00-16.30 (lunchstängt 12.00-13.00), på telefonnummer: 031 - 744 09 00.

Vid akuta fel utanför ordinarie arbetstid kontakta APS Drift och underhåll AB på 031 - 761 00 30.

A portrait of Jonas Lindskog

Fastighetsansvarig
Jonas Lindskog

A portrait of Tony Blom

Fastighetsansvarig backup
Tony Blom

A portrait of Adrian Ghoraishi

Kommersiell förvaltare
Förvaltare
Adrian Ghoraishi

In the vicinity

Available premises in the property

Display mode

Cards List

Amerikahuset / Barlastgatan 2

Göteborg / Centrum

Ett kontor med många möjligheter

Data about the premises

Yta
580 m²
Type
Office

Amerikahuset / Barlastgatan 2

Göteborg / Centrum

Showroom / butik med karaktär i ett anrikt hus.

Data about the premises

Yta
749 m²
Type
Store