Vallonsmidet 8, Mariehäll, Stockholm

Gårdsfogdevägen 5-7

Adresser

  • Gårdsfogdevägen 5-7,
  • Karlsbodavägen 19,
  • Karlsbodavägen 17,
  • Gårdsfogdevägen 5,
  • Gårdsfogdevägen 3,
  • Karlsbodavägen 13,
  • Gårdsfogdevägen 7,
  • Karlsbodavägen 15,
  • Gårdsfogdevägen 1

Fakta

Fastighetsbeteckning
Vallonsmidet 8
Område
Mariehäll
Stad
Stockholm
Byggnadsår
1957, 1966, 1990
Typ
Kontor
Total area
23 064 m²
Energianvändning
62.73 kWh/m2, år
Miljöcertifiering
EU Greenbuilding

Om fastigheten

Fastigheten med gångavstånd till flyget och tvärbanan utanför dörren. Tack vare sin närhet till Bromma flygplats har det här alltid suttit företag med kopplingar till flyg här. Fastigheten består av flera byggnader med kontor och samt industriytor som konverterats till handel.

Område

Mariehäll, en av Stockholm kommuns största arbetsplatser, gränsar till Sundbyberg och är vackert beläget vid Bällstaån. Här möter du en blandning av nya samt gamla kontor och butiker. Utmed ån växer nya stadsdelar fram med bostadsområdet Bromma Sjöstad och vidare utveckling in mot Ulvsunda industriområde.

Mariehäll är ett av Stockholms starkaste utvecklingsområden och har nu blivit en förlängning av innerstaden. Detta innebär en ständig förbättring av kommunikationer, affärer, service, nöjen och bostäder.

I området finns också café och restauranger som dagligen serverar lunch av hög kvalitet.

Kommunikationer

Det går snabbt och lätt att ta sig till Mariehäll var du än befinner dig.

Tvärbanan går ifrån Sickla Udde och genom Bromma, med en hållplats mitt i Mariehäll fram till Solna Station. Området trafikeras av flertalet busslinjer och kopplar ihop Mariehäll med bland annat Spånga, Alvik, Älvsjö, Solna, Danderyd, Ekerö och Mörby.

Sundbyberg som är en stor kommunikationsknutpunkt på gångavstånd erbjuder tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och flygbussar.

Om du färdas med bil är du snabbt ute på lederna med närhet till både E4 och E18. Bromma flygplats, som ligger precis intill, har korta incheckningstider som gör det enkelt att flyga inom Europa och hela Sverige.

Parkering

Aimo Park har hand om driften av parkeringsanläggningen. Det finns möjlighet att antingen hyra fasta platser i garage eller hyra rörliga tillstånd utomhus. Det finns även parkeringsautomater i området för kortare besök. Är du intresserad, kontakta Aimo Park på telefonnummer 0771-96 90 00.

Vi vill vara ett hållbart fastighetsföretag och vill göra det enkelt för våra hyresgäster transportera sig miljömedvetet. Är du intresserad av att kunna ladda din elbil på jobbet kan du kontakta din Biträdande förvaltare för mer information.

Städning

Vi vill att du som kund och dina besökare ska mötas av en fräsch entré. För att skapa trivsel i fastigheten vill vi hålla gemensamma ytor fria damm och grus. Vi tar gärna emot dina synpunkter på städningen, hör av dig till någon av dina kontaktpersoner hos oss eller lägg upp en felanmälan här på hemsidan.

Snöröjning

Vi har för avsikt att ha snöröjt kör-/gångbanor, entréer och trappor inom området innan klockan 07.00 på vardagar. I områden där butiker finns snöröjs det även på helger.

Utomhusmiljö

För oss är det viktigt att utomhusmiljön kring våra fastigheter är representativ och känns trygg samt att all belysning fungerar. Vi tar gärna emot synpunkter på trädgårdsskötseln och det allmänna intrycket som fastigheten inger. Hör av dig med eventuella synpunkter till någon av dina kontaktpersoner hos oss eller lägg upp en felanmälan här på hemsidan.

Skyltning

Om du önskar skylta på fasaden eller annan yta krävs först ett skriftligt godkännande från oss som fastighetsägare. Dessutom måste du som hyresgäst ansöka om bygglov för skylt hos Stockholm kommun. För mer information kontakta din kontaktperson hos oss.

Sophantering

Ditt närmaste återvinningsrum finns inne i kallgaraget på Gårdsfogdevägen 5. Här tar vi emot flertalet fraktioner som kartong, glas och metall. Det finns även kärl för hushållssopor. Bortforsling av det som inte har ett avsett kärl ansvarar du som hyresgäst själv för att ta hand om på rätt sätt.

Övrigt

Klimatet i lokalerna regleras efter rådande väderlek. Under vinterhalvåret värms lokalen upp av element under fönstren som reglerar värmen med avseende på temperaturen i rummet. Om inget annat överenskommits bör temperaturen i ert kontor ligga över 20 grader. För att kunna få ut maximal värme från elementet ska termostaten vridas motsols tills stopp.

Många lokaler är utrustade med kylning under sommaren. I övriga lokaler är den tillförda luften tempererad vilket bidrar med en viss kyleffekt. För att kylan ska fungera tillfredställande bör det undvikas att öppna fönster under varma dagar, det bidrar till att den varma uteluften kommer in och värmer upp lokalerna ytterligare.

Vid snabbt växlande väderlek eller extrema väderförhållanden ber vi om överseende ifall klimatet temporärt är otillfredsställande. Har ni synpunkter på klimatet kan ni lägga upp en felanmälan här på hemsidan.

I fastigheten finns förråd att förhyra, kontakta din Biträdande förvaltare för mer information.

Dina kontaktpersoner finns också tillgängliga för att svara på övriga frågor. Utanför ordinarie arbetstid nås vi på vårt journummer 08-602 33 00

Felanmälan

Om något inte fungerar i fastigheten eller i din lokal kontakta fastighetsansvarig, som nås måndag till fredag kl 07-16, eller gör din felanmälan direkt här på webbplatsen. 

Vid akuta ärenden utanför kontorstid eller på helger och röda dagar når du oss alltid på vårt journummer 08-602 33 00. 

 
 
Ett porträtt av Torbjörn Sjödin

Fastighetsansvarig
Torbjörn Sjödin

Ett porträtt av Gabriella Perenkranz

Biträdande förvaltare
Gabriella Perenkranz

Ett porträtt av Kim Lindberg

Teknisk förvaltare
Kim Lindberg

Ett porträtt av Tobias Kölborg

Kommersiell förvaltare
Tobias Kölborg

Ett porträtt av Kenneth Lindberg

Affärsområdeschef
Kenneth Lindberg

I närheten

Lediga lokaler i fastigheten

Visningsläge

Kort Lista

Karlsbodavägen 13

Stockholm / Mariehäll

Rymlig lagerlokal med goda in- och utlastningsmöjligheter

Data om lokalen

Yta
2 100 m²
Typ
Kontor, Lager/Logistik

Gårdsfogdevägen 5-7

Stockholm / Mariehäll

Attraktivt lager med egen lastkaj och fräscht kontor

Data om lokalen

Yta
950 - 2 600 m²
Typ
Kontor, Lager/Logistik

Gårdsfogdevägen 5-7

Stockholm / Mariehäll

Nyrenoverad och fräsch kontorslokal mitt i Mariehäll

Data om lokalen

Yta
1 465 m²
Typ
Kontor

Karlsbodavägen 17

Stockholm / Mariehäll

Fräsch lokal med härlig takhöjd

Data om lokalen

Yta
725 m²
Typ
Kontor