Gå till huvudinnehåll

2023-05-04 | 12:12

Lär känna Admir Smajlovic – ny Fastighetsansvarig

Växjö

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut när man jobbar som Fastighetsansvarig på Castellum? Och vad gör Admir Smajlovic på fritiden? Säg hej till vår nye Fastighetsansvarig!

Admir Smajlovic tillträdde sin nya roll vid årsskiftet och har nu hunnit arbeta ett par månader på Castellum. Han ansvarar för lokaler över hela Växjö – både utanför stan och i centrum. Han arbetar med hyresgäster som Region Kronoberg, Siemens och Byggmax.
"När jag hörde att Castellum var ett av Sveriges största fastighetsbolag på den kommersiella sidan lockade det mig såklart, så jag sökte och efter intervjun blev jag ännu säkrare på att Castellum var rätt ställe för mig", säger Admir. 

“Det är kul att se resultatet av de förändringar man har gjort.”

Admir har en teknisk bakgrund och tycker framför allt om att få arbeta med tekniska system.
"Från början pluggade jag till fastighetsingenjör, så allt som har med tekniska system, ventilation, fastighetsautomation, värme, kyla och hur det hänger ihop tycker jag är roligast. Att få energioptimera och göra besparingar på fastigheter. Det är kul att se resultatet av de förändringar man har gjort, till exempel hur mycket man kan spara både på kort och lång tid genom att investera i ett nytt aggregat eller liknande."

Med bemötandet i fokus

Som Fastighetsansvarig tycker Admir att något av det viktigaste är att ha ett bra bemötande mot hyresgästerna.
"Man träffar mycket folk i jobbet och man måste alltid ha bemötandet i åtanke. Det är också viktigt att visa förståelse, vad det än är som är fel. Om en hyresgäst ringer mig måndag morgon med vatten på golvet gäller det att försöka lugna den som ringer och sedan lösa problemet så fort som möjligt."

 “Fastighetsbranschen är spännande – man vet aldrig vad som kommer att hända.”

Arbetsuppgifterna är omväxlande och Admir trivs med att ingen dag på jobbet är den andra lik.
"Jag gör allt möjligt på jobbet! Det är så olika från dag till dag, men jag har hand om felanmälan; om hissen har stannat, om ventilationen inte är i gång, om det är för varmt eller för kallt i lokalen, eller om det droppar vatten någonstans. Jag jobbar också med vanlig drift och planerat underhåll av våra lokaler där vi kollar så att allt funkar som det ska. Men fastighetsbranschen är spännande – man vet aldrig vad som kommer hända", säger Admir.

Familjen, fiske och fotboll lockar på fritiden

När han inte jobbar umgås Admir helst med familjen och sina tre barn. Han tycker även om att vara i naturen, fiska, cykla mountainbike ute i skogen och spela fotboll.
"Jag spelar fotboll med mina kompisar minst en gång i veckan. Vi samlas varje onsdag och spelar ihop. Nu när sommaren kommer blir det mer fiske för min del också. Men jag har tre barn hemma och just nu spenderar jag det mesta av min lediga tid med dem."

Mer att läsa

2023-05-04

Kör på närproducerad el från Företagsstaden I11!

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi