Flexibelt arbetsliv är här för att stanna

På Castellum sätter vi resultatet i första rummet, och låter våra medarbetare, i den mån deras arbetsuppgifter tillåter, bestämma själva när och var de ska jobba. Också efter coronapandemin.

Vi vet att medarbetare som mår bra presterar bättre, och är övertygade om att en kultur som bygger på tillit, frivillighet och förtroende inte bara skapar ansvar och lojalitet utan också gynnar vår verksamhet och våra möjligheter att attrahera och behålla den bästa arbetskraften. Vi vet också att flexibilitet kan göra stor skillnad för våra medarbetares livspussel.

Men distansarbete ställer också stora krav på ledarskap, samarbete och kommunikation. Därför har vi tagit fram Castellums riktlinjer för flexibelt arbetsliv som stöd för våra medarbetare och chefer.

Hur skulle permanent flexibilitet fungera på din arbetsplats?

Alla verksamheter är olika, men lek med tanken. Kanske finns det några abetsuppgifter som du eller dina kolleger skulle kunna utföra på distans för att underlätta livspusslet. Ladda gärna ner våra riktlinjer om du vill veta mer om hur vi resonerar, där hittar du även en hel del praktiska tips.