Möt våra lärlingar

Om man är ung och utan kontakter kan det vara svårt att få chans till ett jobb. Det vill vi hjälpa till att förändra. Lärlingsprogrammet är ett led i den ungdomssatsning som genomförs i hela Castellumkoncernen med målsättningen att ge ungdomar möjlighet till introduktion i arbetslivet.

Georgios Kirkos

" Man känner sig hemma här"

– Jag är utbildad rörmokare så det var egentligen det jag ville jobba som. När Castellum i Stockholm kom och presenterade sig på Arbetsförmedlingen satt jag längst bak och var inte särskilt intresserad. Men när jag fick prata med Anders Hägglund, fastighetschef i Stockholm efteråt tyckte jag att det lät roligare, och jag förstod också att han tyckte att jag skulle passa bra in. Jag har lärt mig jättemycket, som att ta tag i saker och våga ringa och ordna grejer själv. Alla som jobbar på Castellum i Stockholm är öppna och välkomnande och vi får vara med på alla grejer som vilka anställda som helst. Man känner sig hemma på Castellum i Stockholm. När min lärlingsperiod tog slut fick jag direkt arbete som drifttekniker på ett annat fastighetsbolag.

Karzan Wali

" Att kunna bemöta människor är väldigt viktigt"

– Jag är praktiskt inriktad och gillar att jobba med händerna. Jag gick elinstallation på gymnasiet och tänkte mig såklart en framtid som elektriker. Men när jag fick höra om det här tyckte jag att det lät intressant jag har utvecklats väldigt mycket. Jag har haft viss nytta av min utbildning men jag har också lärt mig en massa annat. En väldigt viktig del är ju att kunna bemöta människor och försöka göra dem nöjda. Efter att min lärlingsperiod tog slut fick jag direkt jobb och nu arbetar jag som elektriker.

Philip Rosholm

"Jag vidareutbildade mig arbetar idag som fastighetstekniker"

– Jag var på Castellum i Stockholm under nästan 1 år. Tidigare har jag jobbat med allt från dataprogrammering till vaktmästare på hotell och så har jag högskolepoäng i Vin- och matkunskap. Jag har alltid trivts i serviceyrken så när jag fick veta att Castellum i Stockholm hade ett lärlingsprogram så såg jag till att få komma på en intervju för att få presentera mig. Jag fick jobbet och eftersom jag var deras första FA -lärling var kanske handledningen lite sådär i början. Men efter ett tag fick jag en egen servicebil och samtidigt upptäckte jag att jag faktiskt kunde göra nytta. Och sen dess har det varit fantastiskt roligt! Castellum i Stockholm är ett jättebra företag och jag har sedan dess studerat vidare i ämnen inom fastighetsbranschen och arbetar nu som fastighetstekniker.