Den hållbara hyresvärden

Hållbarhet är onekligen på allas läppar, och agendor. Det gäller i allra högsta grad Castellums hyresgäster och vi märker att intresset för och satsningarna på hållbarhet ökar snabbt. Därför tog vi tillsammans med sex andra europeiska fastighetsbolag initiativ till en unik undersökning kring hyresgästers syn på deras lokalers hållbarhet. Ladda ner rapporten "Hyresvärd och hyresgäst - tillsammans för hållbarhet" för att ta del av resultaten från undersökningen.

Är lokalernas footprint något man beaktar i sina hållbarhetsstrategier? Hur kan vi som fastighetsägare och -förvaltare bidra till våra hyresgästers hållbarhetsmål till exempel inom resursanvändning, energieffektivisering, klimatbelastning och smart avfallshantering? Och hur kan hyresvärd och hyresgäst samarbeta kring hållbarhet? Detta är några av de frågor vi ville få svar på när vi gjorde undersökningen som ligger till grund för rapporten Hyresvärd och hyresgäst - tillsammans för hållbarhet.

Ladda ner rapporten

Fyll i formuläret nedan, för att kostnadsfritt ladda ner rapporten i pdf-format eller se det inspelade webinaret. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR här.

Vill du prenumerera på Castellums nyhetsbrev och få tips om liknande evenemang?

Undersökningen i ett nötskal

1. Möjlighet att ta strategiskt grepp
Vår undersökning är ett av många bevis på att hållbarhet står högt upp på dagordningen. Samtidigt är det uppenbart att aktivt hållbarhetsarbete inte per automatik leder till samma engagemang när det gäller kommersiella lokaler.

2. Tuffare krav på gång
En sak är säker: de fastighetsägare och -förvaltare som ännu inte står beredda kommer behöva jacka upp sitt erbjudande, för hållbarhetskraven kommer.


3. Guidning och samarbete på önskelistan
Så många som 75 procent ser fördelar med att hyresvärd och hyresgäst samarbetar närmare kring hållbarhet. Tätare dialog och idéutbyte kring möjliga projekt efterfrågas.