Utmärkelser

Under 2020 har Castellum fått fortsatt internationell uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete. Utmärkelserna är ett kvitto på bolagets starka position inom hållbarhet och skapar fortsatt driv att leda utvecklingen i branschen.

Dow Jones Sustainability Index

Castellum behåller för femte året i rad platsen som det enda nordiska bolaget i fastighets- och byggsektorn i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag inom alla branscher i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Dow Jones Sustainability Index (DJSI), ägt av S&P Global, bjuder varje år in över 3 500 noterade bolag i alla branscher internationellt att delta i utvärderingen. De som presterar i topp globalt kvalificerar sig till detta prestigefulla index som funnits sedan 1999 i syfte att styra investerare mot mer hållbara investeringar. Castellum är ett av sju svenska bolag som kvalificerat sig till indexet.

Korad etta i världen av GRESB

RE_sector_leader_vert.png

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) gör varje år en global genomgång av hållbarhetsarbetet i stora fastighetsbolag och fonder och i årets studie deltog drygt 1 500 fastighetsbolag världen över. Castellum placerar sig för sjätte året i rad som global sektorledare, vilket innebär att bolaget rankas som etta i världen inom kategorin kontor/industri med 95 poäng av 100 möjliga.

CDP A-list

CDP_Discloser 2021.png

Castellum ingår i the Climate Disclosure Leadership Index och har betyget A på skalan A till D-. CDP är en oberoende, icke vinstdrivande organisation med världens största insamling av information kring företags klimatpåverkan.

EPRA Gold

EPRA (European Public Real Estate Association) arbetar för att förbättra standarden och transparensen inom fastighetsbranschen för att skapa ökad trovärdighet och därmed ökad trygghet för investerare. Priset för bästa hållbarhetsrapportering i Europa, EPRA Gold, är ett erkännande av att Castellum både gör det vi lovar inom hållbarhetsområdet och dessutom är tydliga i kommunikationen.

Klimatmål godkända av SBT

Castellum har som första fastighetsbolag i Norden fått sitt klimatmål godkänt av initiativet Science Based Targets (SBT). Castellums mål är att till 2030 uppnå 100 % klimatneutralitet från verksamheten och därmed stötta FN:s klimatavtal och de nationella ambitionerna om ett fossilfritt Sverige.

MSCI ESG Ratings

2020 fick Castellum AB betyget AA (på en skala mellan AAA-CCC) av MSCI ESG Ratings assessment.

Europas mest jämställda börsbolag

I december deltog bolaget på ett av FN:s jämställdhetsforum där Castellums jämställdhetsarbete beskrevs, vilket resulterat i att Castellum under året rankas som Europas mest jämställda av 600 börsnoterade bolag i Europa av European Women on Boards.

Elland, Filip

Hållbarhetschef Elland, Filip