Webinar: Så bygger vi klimatneutralt!

Samtidigt som världen antagit ambitiösa klimatmål är byggsektorn passiv. Idag står byggnader och utveckling av byggnader för 39 % av världens koldioxidutsläpp. En rejäl minskning krävs för att vi tillsammans ska bidra till att hålla den globala uppvärmningen under 2 grader, men går det att bygga klimatneutralt?

Castellum har som ett av de första fastighetsbolagen i världen tagit fram en färdplan för att nå fram till netto noll koldioxidutsläpp senast år 2030. Håller planen och hur kan byggsektorn tillsammans nå regeringens mål Fossilfritt Sverige? Är träbyggandet och solceller svaret på allt? Vad är visionen framåt och vilka affärsmöjligheter finns i klimatomställningen? Detta och mycket mer diskuterade vi på ett webinar den 13 oktober 2020, som nu kan ses i efterhand.

Med oss hade vi vår panel av politiker, experter och branschkollegor som Anna Kinberg Batra, Svante Axelsson, Hans Wallström, Charlotte Strömberg och Filip Elland. Moderator var Castellums kommunikationsdirektör Anna-Karin Nyman.

Detta är ett webinar för alla som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, men också politiker, arkitekter, materialtillverkare och alla som är intresserade av klimatfrågor.

Ange namn och e-post i formuläret nedan för att få tillgång till webinaret. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR.

I panelen

Hans Wallström
Hållbarhetschef, Skanska

Anna Kinberg Batra
Styrelseordförande, Soltech

Svante Axelsson
Samordnare, Fossilfritt Sverige

Charlotte Strömberg
Styrelseordförande, Castellum

Filip Elland
Hållbarhetschef, Castel
lum