Kafferosteriet når nya höjder i Länna

För kafferosteriet Johan & Nyström var det en utmaning att hitta nya och större lokaler för sitt rosteri och lager. Kraven var höga på funktionalitet och dessutom ville de hitta en lokal som förmedlade en unik känsla till alla besökare.

I Castellums nyproducerade logistiklokaler i Länna fick de sätta sin egen personliga prägel på de 3500 kvm och tre våningar som nu inrymmer rosteri, lager och kontor för 50 personer.

– Vi säljer kvalitet och våra lokaler måste såklart signalera samma sköna känsla

samtidigt som vi behövde rejält med yta för vårt rosteri och lager. Här har vi lyckats med den kombinationen, säger grundaren Johan Damgaard.

Johan & Nyström har byggt sitt varumärke varsamt sedan 2004. Det lilla kafferosteriet med stenhård fokus på kvalitetsrostat kaffe, som de köper från noga utvalda kaffeodlare, har vuxit till en koncern med flera egna butiker. I lokalen i Länna har inredningen inspirerats av de containrar som kaffet levereras i och de har jobbat med stora glasväggar för mesta möjliga ljusinsläpp. Resultatet är storslaget.

- Den här lokalen har vi kunnat forma till något unikt och det trots att den ligger i ett industriområde. Det är faktiskt bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser för vad man kan göra. Här har vi skapat funktionella lokaler för verksamheten och en inspirerande miljö för kunder och medarbetare att vara i, säger Johan Damgaard.