Sillfabriken känns som hemma för Sneaky Steve

För Måns Månsson, vd på skoföretaget Sneaky Steve, var det känslan och läget som avgjorde. Ett varumärke byggt med själ, hjärta och hantverkskunnande kräver sin plats för att trivas. Sedan hösten 2016 är det Sillfabriken vid Klippan i Göteborg som är hemma för Sneaky Steve.

– Området vid Klippan och Röda sten har ett spännande arv och en atmosfär präglad av sjöfart och industri som vi verkligen gillar, säger Måns Månsson.
Sneaky Steve hade tidigare sitt huvudkontor på Magasinsgatan inne i centrala Göteborg, i samma hus som en av företagets fyra butiker. Men i takt med att verksamheten expanderade ökade också behovet av en ny större lokal. När så Sillfabriken dök upp som ett alternativ, var det inte mycket att tveka på.

– Här kunde vi vara med och utforma något helt nytt efter eget huvud i en historiskt intressant byggnad, säger Måns Månsson.

På cirka 400 kvadratmeter ryms nu ett showroom för företagets kollektion av skor och accessoarer, åtta kontorsplatser och en stor öppen yta där gäster och personal kan slå sig ner för att jobba eller koppla av. En generös takhöjd och stora fönster skapar rymd och ljus och ger en fin utsikt ner mot älven. Den interiöra färgsättningen domineras av vitt och olika grå nyanser, som matchas av gedigna trägolv, egendesignade snickerier och ett väl genomtänkt urval av second-hand-möbler. Allt omgivet av en omisskännlig doft av läder. Resultatet är häftigt!

– Tillsammans med Castellum har vi skapat en väldigt fin miljö som speglar vårt varumärke och passar våra nuvarande behov samtidigt som vi har möjlighet att växa. Lokalen fungerar lika bra för återförsäljarträffar och produktvisningar som för personalaktiviteter. Och att ta en fika på den stora gemensamma terrassen när solen skiner är en höjdpunkt för både oss och våra gäster, säger Måns Månsson.

Kort om platsen: Vid Klippan låg Göteborgs första djuphamn där Ostindiefararna lade till. Under 1700-talet byggdes ett stort sillsalteri under 1800-talet etablerades många industrier här. Vid utvecklingen av Sillfabriken har vi tagit fasta på områdets karaktär och skapat en stimulerande miljö för moderna, kreativa företag.