Digitala tjänster

Vi lever i en föränderlig värld

Castellums ambition är att vara branschledande inom digitalisering. Därför etablerade vi branschens första innovationslabb redan 2017, och jobbar sedan dess kontinuerligt med att ligga i framkant när det gäller teknologibaserad affärsutveckling.

Syftet med vårt innovationsarbete är att utveckla digitala tjänster som underlättar både arbetslivet och livspusslet för de 250 000 människor som varje dag går till jobbet i våra fastigheter. Vi utvecklar också tjänster som effektiviserar våra fastigheter och skapar självlärande och smarta byggnader.

Castellums innovationsarbete utgår från följande insikter:

  • I en snabbföränderlig värld blir flexibilitet och nätverkande allt viktigare. Därför växer också intresset för coworking, en kontorsform där medlemmarna delar på lokaler och service, och blir en del av ett större community.
  • Allt fler väljer att bli sin egen arbetsgivare och arbetar mer med tillfälliga projekt, så kallade ”gig”. Det ökar behovet flexibilitet och rörlighet.
  • Välmående och hälsa på jobbet blir allt viktigare i valet av arbetsgivare, och påverkar därmed arbetsplatsens utformning.
  • Vardagsnära tjänster underlättar livspusslet när privatliv och arbetsliv flyter ihop alltmer.
  • Teknik utvecklas snabbt och IoT, Maskininlärning och AI förändrar förutsättningarna i branschen.


Lär dig mer om framtidens arbetsliv