Artiklar

 • Sveriges första miljöcertifierade padelhall finns i Kungsbacka

  Sveriges hetaste racketsport noterar nytt rekord under 2020 med över 500 byggda padelanläggningar. Men bara en av dem är miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Silver – Hede Padelcenter i Kungsbacka. Castellums hållbarhetsansvarige Christin Carlsson berättar mer om certifieringen.

 • Castellums medarbetare i Danmark och Finland erbjuds föräldraledigt i sex månader med 90 procent av lönen

  Castellum inför en betald, könsneutral föräldraledighetspolicy för alla anställda i Danmark och Finland, som innebär totalt sex månaders ledighet med 90 procent av lönen. Det är ett av Nordens mest generösa paket för betald föräldraledighet.

 • Jämställd ledning och styrelse - räcker det?

  Trots att vi är ett av Europas mest jämställda bolag är det fortfarande lång väg kvar. Sverige sticker ut i Europa när det gäller segregerade yrkeskårer, och byggbranschen är bland de sämre i ligan. Varför är det så svårt att rekrytera till de här tjänsterna? Castellums HR-direktör, Helena Dino svarar.

 • Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

  Du vet väl om att regeringen har förlängt de statliga krisstöden till företag som drabbats av kraftiga intäktsbortfall på grund av coronapandemin? Här kan du läsa mer om de olika stöden som du som hyresgäst kan söka.

 • 56 % av wc-spolningarna – med regnvatten

  Att använda regnvatten till spolning av toaletterna i Citypassagen, det visade sig vara en riktigt lyckad lösning. Under förra året räckte nämligen regnvattnet till drygt hälften av alla wc-spolningar, 56 % av den totala vattenåtgången till wc var regnvatten.

 • Rekord och laddplatser för en hållbar framtid

  Tillsammans med E.ON och våra framsynta hyresgäster Combitech bygger vi nu Castellums största laddplats för elbilar. Vid Vita Huset i Linköping ska 100 laddplatser stå klara om 3 veckor. Hur ska elnätet klara den ökade lasten? Jo Huset kommer förses med batterilager för att jämna ut effekttoppar och solceller på taket för lokalproducerad el.

 • Castellum tecknar avsiktsförklaring med Region Örebro län om 10 500 kvm kontor

  Castellum och Region Örebro län har tecknat en gemensam avsiktsförklaring gällande kontorslokaler på cirka 10 500 kvm mitt i centrala Örebro.

 • My Dream Now visar unga en väg in i arbetslivet

  My Dream Now är ett program för att hjälpa ungdomar att förstå sina möjligheter i arbetslivet – Castellum är en av våra partners och genom att erbjuda sina medarbetare att vara klasscoacher så bidrar de till att minska segregation och ungdomsarbetslöshet, säger Jonas Bygdeson, verksamhetsansvarig.

 • Öppet landskap eller tillbaka till eget rum? Så blir framtidens kontor.

  Castellums senaste undersökning om framtidens kontor visar att unga gillar öppet landskap bäst, medan de äldre vill kunna stänga om sig. Vilken typ av kontor föredrar du?

 • Innovativ belysning gör oss piggare på jobbet

  Årets mörkaste tid är här, men på Castellums kontor i Lund skiner alltid solen. Fastigheten på Scheelevägen är nämligen utrustad med biocentriskt ljus, en form av belysning som ökar välbefinnandet för våra medarbetare genom att efterlikna naturligt ljus.