Nyheter

 • Öppet landskap eller tillbaka till eget rum? Så blir framtidens kontor.

  Castellums senaste undersökning om framtidens kontor visar att unga gillar öppet landskap bäst, medan de äldre vill kunna stänga om sig. Vilken typ av kontor föredrar du?

 • Innovativ belysning gör oss piggare på jobbet

  Årets mörkaste tid är här, men på Castellums kontor i Lund skiner alltid solen. Fastigheten på Scheelevägen är nämligen utrustad med biocentriskt ljus, en form av belysning som ökar välbefinnandet för våra medarbetare genom att efterlikna naturligt ljus.

 • Katarina Gospic - på framtidens kontor möter grottmänniskan tekniken

  Katarina Gospic är hjärnforskare, doktor, författare, föreläsare och entreprenör. Hon har publicerat åtta böcker som alla utgår från människan som social varelse i en modern och historisk kontext. 2011 startade hon det egna företaget Brainbow Labs, som bland annat arbetat med utformning av sociala platser. I denna intervju får vi veta varför grottmänniskan i oss spelar roll för utformningen av framtidens kontor.

 • Emigranten certifierad Miljöbyggnad Guld

  De hyresgäster som flyttar in i Emigranten kommer att få guldkant på tillvaron. Castellums nyproducerade kontorshus vid Masthuggstorget har nämligen certifierats med Miljöbyggnad Guld!

 • Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

  Coronapandemin har påverkat nästan allas vår vardag och vi vet att många av våra hyresgäster har det tufft. Därför är det glädjande att regeringen nu förlänger flera av de stödåtgärder som infördes under våren. Här listar vi några av de statliga stöd du som hyresgäst kan söka.

 • BirdEthical jobbar för biologisk mångfald i stan

  Har ni tänkt på hur ont om fågelholkar det är inne i stadskärnorna? Det har några elever från Klara Teoretiska Gymnasium i Göteborg uppmärksammat och dessutom kommit på en lösning – att låta tillverka och sätta upp klimatsmarta fågelholkar runtom i centrum. Castellum har signat upp sig på några av holkarna.

 • Jollyroom och Castellum prisas för Årets Logistiketablering 2020!

  Hos vår kund Jollyroom på Hisingen Logistikpark kan vi, förutom den enorma solcellsanläggningen, nu även stoltsera med utnämningen Årets Logistiketablering från tidningen Intelligent Logistik. 

 • Starka bisamhällen - med digital bikupa på Castellums tak

  En digital bikupa? Javisst. I anslutning till vårt utomhuskontor i Företagsstaden I11 i Växjö står numera en uppkopplad bikupa. Allt för att bidra till forskning och för att bygga starka bisamhällen.

 • Norra Europas största solcellsanläggning i en av Sveriges regnigaste städer

  Göteborg brukar ju rankas högt bland landets regnigaste städer, så det kanske låter lite konstigt att vi också kan skryta med norra Europas största solenergianläggning på tak. Men så är det, och mer ska det bli när vi på Castellum rullar vidare mot målet att om fem år ha 100 solcellsanläggningar på våra byggnader.

 • Vi närmar oss målet om 100% fossilfri energianvändning

  Castellums mål är att hela verksamheten ska vara klimatneutral senast 2030. Nu återstår bara de sista 3 procenten för att uppnå delmålet om 100 procent fossilfri energianvändning i alla våra fastigheter.