Brostaden bygger nytt i Länna

Fastighets AB Brostaden, dotterbolag till Castellum, ska låta uppföra en lager- och logistikanläggning om ca 8 600 kvm i Länna industriområde i Huddinge kommun. Ett hyresavtal omfattande 3 500 kvm har redan tecknats med Johan & Nyström. Inflyttning är planerad till januari 2017. Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd i december 2016.

Brostaden förvärvade den obebyggda fastigheten Kranbilen 2 för cirka ett år sedan och äger sedan tidigare ytterligare två fastigheter i samma område.

– Den här investeringen går helt i linje med vår ambition att fortsätta växa i Länna där det finns en mycket god efterfrågan på lokaler för lager/logistik. Vi bedömer att efterfrågan kommer att fortsätta att öka i området i takt med att staden växer och de mer centrala lägena konverteras till bostäder. Genom den här typen av nyproduktion bidrar vi till att förutsättningar finns även för de verksamheter som servar en växande stad, säger Anders Nilsson, vd i Fastighets AB Brostaden.

– Specialkafferosteriet Johan & Nyström startade i en liten fabrikslokal 2004 i Tullinge med en vision och en plan på att utmana, vitalisera och revolutionera kaffebranschen i Sverige. Vårt roliga samarbete med Brostaden och nya, fler, kvadratmeter i större lokaler, ett stenkast från Stockholm i Länna, är en milstolpe i vår kafferevolution. Det är även nya arbetstillfällen för Huddinge Kommun och bättre kaffe i svenskarnas morgonkopp, säger Johan Damgaard, vd och grundare på Johan & Nyström.

Brostaden är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar kommersiella fastigheter i alla väderstreck runt Stockholm.

Fastighetsbeståndet uppgår till ca 600 000 kvm.

Det viktiga i vår verksamhet är våra kunder.

Vi strävar efter nära relationer till kunderna och stor förståelse för deras verksamheter.

Vi vet att affärer görs mellan människor och i dialog med kunderna skapas anpassade lösningar som ökar trivsel, effektivitet, lönsamhet och arbetsglädje.

Brostaden ingår i Castellumkoncernen som är en av Sveriges största privata fastighetsägare.

Castellum är noterade på Nasdaq Stockholm Large Cap.