Castellum säljer 2 fastigheter i Skåne

Castellum AB (publ) har sålt en kontorsfastighet på Öresundsvägen i Lund, Smörkärnan 1, om cirka 7 800 kvm. Fastigheten ligger i ett område som huvudsaklingen kommer att utvecklas till bostadsområde. I första etappen kommer en blandad stad skapas med upp mot 3 500 bostäder, förskola, skola och verksamheter. Den största hyresgästen i fastigheten är idag är TetraPak och frånträde sker den 1 november.

Den andra försäljningen avser en industrifastighet, Tågarp 16:22 i Burlöv. Den totala ytan uppgår till ca 10 000 kvm. Fastigheten har i dag två hyresgäster, BNT Scandinavia AB och Bengtssons Maskin. Även där sker frånträde den 1 november 2016. I och med försäljningen lämnar Castellum Burlöv.

Affärerna sker i linje med Castellums planerade portföljförflyttning med avsikt att fortsätta utveckla fastighetsbeståndet med fokus på utvalda delmarknader.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:

Ola Orsmark

VD, Castellum Öresund

Tel: 040 38 37 26

Mail: ola.orsmark@castellum.se

Johan Lindell

Transaktionsansvarig

Tel: 040 38 37 11

Mail: johan.lindell@castellum.se

www.castellum.se