Ytterligare två nya butiker till nytt handelsläge i Boländerna, Uppsala.

Castellum, tidigare Aspholmen fastigheter, bygger mer ytor för handel i Boländerna och 93 procent av den nya byggnaden är redan uthyrda. Samtidigt öppnas en ny in- och utfart upp för att göra det enklare att ta sig till och från handelsplatsen.

Nya butiker som är klara är Martina italienska delikatesser och Ken’s restauranger. Sedan tidigare har det stått klart att Möbelhuset Miljöbutiken utökar sin verksamhet och flyttar hit samt att den franskägda internationella sportkedjan Decathlon, som sedan tidigare finns på två ställen i Stockholm, gör sin tredje etablering i Sverige här.

Castellums nya byggnad ligger precis vid infarten till Boländerna mot rondellen Tycho Hedéns väg och Rapsgatan.

– Det är ett av Boländernas allra synligaste lägen och där bygger vi 5 150 nya kvadratmeter för handel, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare på Castellum i Uppsala, och berättar att 93 procent av ytorna redan är uthyrda.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras.

Ytterligare en in- och utfart

För att göra det enklare för besökare att ta sig till och från handelsplatsen kommer en in- och utfart att öppnas upp ut mot Tycho Hedéns väg från den stora parkeringen. Det gör att området går att nå från två håll och trafiken på Bolandsgatan avlastas.

Mer handelsyta möjlig

Parallellt med byggnationerna ser Castellum över fasader och entréer samt moderniserar sin befintliga byggnad. Det finns även planer på att bygga ut den befintliga byggnaden med ytterligare 3 500 kvadratmeter mot Tycho Hedéns väg, till viss del i 2 plan.

– Efterfrågan är stor. Det märks att många upptäckt vilket bra handelsläge det här är i både Boländerna och Uppsala i stort, berättar Theresa Söderlund.

För mer information, vänligen kontakta

Theresa Söderlund, affärsutvecklare Castellum i Uppsala, 018-60 66 54