Kulturskatt visas upp i 1950-talets high tech building i Stockholm

I Castellums fastighet Charkuteristen 5, som ligger på Hallvägen 21 i Slakthusområdet i Stockholm, öppnar nu utställningen "Kostym kontra mode – svenska pärlor från scen till catwalk". En unik utställning där Stockholm Costume & Fashion Institute ställer ut teater- och filmkläder från berömda uppsättningar sida vid sida med modeplagg.

Besökaren får inte enbart ta del av en unik utställning utan får också lära känna en fascinerande byggnad, ritad av Ralph Erskine och invigd 1955.

Den brittisk-svenske arkitekten ritade huset åt företaget Möller & Co. som använde det som sitt huvudkontor och lager. Företaget specialiserade sig på kolonialvaror och byggnaden huserade både ett eget kafferosteri samt bananmogningsrum. Här fanns även Sveriges första självplock, så kallat "cash and carry".

Byggnaden var vid uppförandet toppmodern och stack rejält ut arkitektoniskt. Till exempel med en av Sveriges första "curtain wall"-fasader samt med den första utanpåliggande hissen för rengöring av fasadens stora glaspartier.

Castellum renoverar och utvecklar nu fastigheten varsamt. På sikt kan den här byggnaden återigen bli ett fint kontor som möter morgondagens krav på moderna arbetsplatser.

Castellum vill vara med och utveckla Slakthusområdet till en dynamisk blandstad fylld med bostäder, lokaler, service och kultur.

- Vi på Castellum tycker att det är jätteroligt att kunna bidra till Stockholms kulturliv och är glada att ha tillfället att stötta den här utställningen med en sådan fascinerande lokal, Anders Nilsson, vd Castellum Region Stockholm


Om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till cirka 70 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/industri med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm.

I Stockholm äger och förvaltar Castellum 110 fastigheter om sammanlagt 700 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 15 miljarder kronor.
Förutom i Stockholm finns våra fastigheter i 17 städer i Sverige och Danmark och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.