Castellum bygger ny anläggning för Atab/Soft Design i Mölndal

Idag togs det första symboliska spadtaget för en ny byggnad om ca 2 500 kvm som Castellum uppför på Neongatan i Mölndal. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Atab Automationsteknik AB och Soft Design RTS AB. Den nya byggnaden kommer att innehålla kontor samt produktionsytor med tillhörande personalutrymmen och beräknas vara färdigställd i januari 2018.

Atab Automationsteknik AB erbjuder tillsammans med sitt systerföretag Soft Design RTS AB sina kunder en helhetslösning med ett brett sortiment av förarlösa truckar för automatiska transportsystem. Transportsystemet marknadsförs under det gemensamma varumärket MAXAGVTM och huvudmarknader är Europa och Asien.

Tack vare en stor försäljningsökning så väljer de nu att flytta sina verksamheter i Partille respektive Kungsbacka till en gemensam byggnad som Castellum nyproducerar i Mölndal. Den nya byggnaden kommer ge företagen möjlighet att växa och möta den ökade efterfrågan. Flytten markerar även ett viktigt steg i den framtida utvecklingen mellan Atab och Soft Design då båda företagen för första gången efter många års affärssamarbete nu kommer sitta under samma tak.

– Det är glädjande att kunna hälsa Atab och Soft Design välkomna som hyresgäster till oss. Den nya byggnaden kompletterar vårt fastighetsbestånd i expansiva Mölndal med en modern och hållbar kontors- och produktionsanläggning, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med målet att nå nivå silver.

För ytterligare information kontakta
Cecilia Fasth, vd Region Väst i Castellum
Tel: 031-744 09 90, mobil: 0739-42 09 90
E-post: cecilia.fasth@castellum.se

Om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 70 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri med en total uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvadratmeter.

I Region Väst (Storgöteborg, Borås och Halmstad) äger och förvaltar Castellum drygt 200 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 16 miljarder kronor.

Våra fastigheter finns i 17 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.