Ny chef för Castellum Danmark A/S

Efter ca 2,5 år som ansvarig för DEAS A/S fastighetsmäklaraktiviteter återkommer Bettina Lange nu till investerarsidan som Castellum Danmarks A/S nya regionchef, en tjänst som hon övertar från Thomas Wenzell Olesen som slutade i slutet av mars.

Bettina ska tillsammans med Castellums erfarna team vidareutveckla verksamheten i Danmark med fokus på optimering av fastighetsportföljen och tillväxt. Castellum etablerades i Danmark 2011 under namnet Briggen. Sommaren 2016 köpte Castellum, ägare till Briggen, Norrporten – en av Nordens största transaktioner. Samtidigt slogs alla Castellums dotterbolag samman och verkar nu under namnet Castellum.

Castellum i Köpenhamn har nyligen flyttat till nya lokaler i den egna fastigheten Neroport i Ørestad. ”Det ska bli roligt att komma tillbaka till Ørestad, eftersom jag arbetat med projektet i mina tidigare tjänster hos hhv. C.W. Obel Ejendomme och NCC Property Development”, säger Bettina Lange.

Utöver denna ikoniska fastighet och de centralt belägna flerbrukarfastigheterna i Köpenhamn består ca hälften av Castellums portfölj i Danmark av fastigheter i Søborg, Albertslund, Tåstrup og Glostrup. Castellums fokus ligger på kontor för en eller flera hyresgäster, samt industri- och logistikfastigheter, som också framöver kommer vara företaget strategiska investeringsområden.

”Vi är verkligen glada att få arbeta med Bettina för ledningen av Danmark” säger Ola Orsmark, VD for Castellum Region Syd. ”Hennes långa erfarenhet och djupa insikt i dansk fastighetsmarknad, såväl från investeringssidan som från utvecklarsidan, matchar perfekt Castellums ambitioner om tillväxt i København”.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:

Ola Orsmark
VD, Region Öresund
Tel: +46706471070
Mail: ola.orsmark@castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 70 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och logistik med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Region Öresund (Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn) äger och förvaltar Castellum drygt 100 fastigheter om sammanlagt 800 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 15 miljarder kronor.

Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.