Spiran i Norrköping får nytt liv

Spiran i Norrköping får nytt liv

Nu har de första hyreskontrakten tecknats i Spiran, det gamla bankhuset mitt i Norrköpings city som nu genomgår en stor förvandling.

– Framtiden är ljus för vår nya kronjuvel här i vår härliga stad, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef i fastighetsbolaget Castellum i Norrköping som äger och förvaltar Spiran. Det här är ett stadsutvecklingsprojekt som inte kommer att undgå någon.

Första hyresgästen att signera ett kontrakt blev Aditro Shared Services som flyttar in under första kvartalet 2018. Espresso House, som redan finns i fastigheten, kommer att utöka sin yta och öppnar dörrarna till sin nya flag store i början av nästa år. Hyresbostäder ser möjligheterna med det centrala läget och satsar på ett nytt framtidskoncept där man kommer att promota sina kommande bostadsprojekt i ett nyöppnat showroom.

– Vi för också diskussioner kring ett spännande koncept för den planerade restauranglokalen i hörnet Prästgatan/Gamla Rådstugan – en öppen yta med stora möjligheter, säger Cecilia S Aldén.

På kontorssidan finns en avsiktsförklaring med ytterligare en hyresgäst avseende två hela kontorsplan och Aldén ser en tydlig trend:

– Företagens syn på kontorslokaler har förändrats, säger hon. I dag är det inte bara ett kontor man letar efter – utan en helhetslösning där företagens största tillgång, personalen, får större utrymme. Det är en utveckling vi inspireras av.

Totalt omfattar fastigheten 7 600 kvadratmeter. En övergripande tanke i förnyelsen är att addera mycket glas och kopparplåt. Det blir även en ny entré samt ett utanpåliggande trapphus i glas mot Prästgatan och den prisbelönta Hörsalsparken.

Spirans hyresgäster får tillgång till en gemensam konferensanläggning högst upp i huset, en takterrass och cykelparkering.

Sammantaget har vi lagt stort fokus på detaljer och smarta lösningar, säger Cecilia S Aldén. Spiran kommer på många sätt att uppfattas som en ny fastighet.

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 70 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och logistik med en total uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvadratmeter.

I Norrköping äger och förvaltar Castellum 13fastigheter om sammanlagt 111.658 kvadratmeter till ett värde om cirka 1,6 miljoner kronor.
Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.