Castellum sluter hyresavtal med ICA i Linköping

Fastighetsbolaget Castellum har tecknat ett hyresavtal i Linköping med ICA som under våren 2018 öppnar en ny Supermarket-butik i hörnet Storgatan–Repslagaregatan, mitt i city.

Lokalerna – där det sedan 1980-talet har bedrivits bankverksamhet – omfattar drygt 1 600 kvadratmeter och hyresavtalet löper över tio år.

Lars Bergström, förvaltare i Castellum Linköping, är glad över att kunna välkomna ICA Supermarket som ny hyresgäst.

– Det här betyder att vi nu är på väg att slutföra renoveringen av hela denna fastighet som totalt omfattar ca 12 000 kvadratmeter – och att vi utvecklar hela fastigheten till nyproduktionsstandard invändigt, säger han.

Castellum kommer även att utföra en renovering av fasaden.

ICA tror på Linköping och där vill vi fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Vi kommer att erbjuda en modern butik anpassad efter storstaden med ett brett sortiment och stort fokus på färskvaror och måltidsinspiration, säger Magnus Björklund Etablerings chef ICA Sverige AB.

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 70 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och logistik med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Linköping äger och förvaltar Castellum 17 fastigheter om sammanlagt 110 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 1 600 miljoner kronor.
Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.