Castellum vinnare i inre hamnen

När Norrköpings Kommun utlyste förslag på nya fastigheter till inre hamnen vann Castellum juryns hjärta - nu blir skisserna verklighet!

Inre hamnen tar forma allt mer och Castellum får vara med och sätta sin prägel, med projektet Nova. Det gäller två byggnader i första etappen av inre hamnen, en större och rektangulär byggnad på åtta till nio våningar och en lägre rund byggnad på tre våningar. Båda byggnaderna är modernt och ljust utformade, den rektangulära av ett raster i metall och den runda i trä. I det rektangulära byggnaden huset finns dessutom en vinterträdgård som går igenom hela byggnaden. Husen är ritade med människan i centrum och med möjlighet till rekreation.

Tanken är att skapa mötesplats där såväl byggnad som landskap får tydliga, unika och färgstarka identiteter.

Urbant och banbrytande

Vi på Castellum hoppas och tror att byggnaderna kommer att bidra till kommunens vision för området- att vara urbant, mångfacetterat och banbrytande. Och, sist men inte minst, ansvarsfullt. Att välja hållbara material har nämligen varit en självklarhet, bland annat med trä och natursten samt grönytor på tak, väggytor och indragna takterrasser. Bygget beräknas dra igång tidigast om tre år, 2020

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om cirka 76 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och logistik med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Norrköping äger och förvaltar Castellum 13fastigheter om sammanlagt 111.658 kvadratmeter till ett värde om cirka 1,6 miljoner kronor.
Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.