Castellum i Stockholm tecknar avtal med Carlsberg Sverige

Carlsberg Sverige har tecknat avtal för en lagerlokal om 2 300 kvm i Rosersberg, strax utanför Stockholm.

Lokalen kommer att användas för Carlsberg Sveriges serviceverksamhet. Flytten till Rosersberg innebär en effektivisering då servicelokaler tidigare funnits på flera olika adresser runt om i Stockholm. Carlsberg Sverige har många av sina kunder runt Arlanda med omnejd, vilket gör att placeringen av den nya lokalen är mycket passande.

- Det är jätteroligt att vi har kunnat erbjuda Carlsberg Sverige denna lokal. Att den dessutom bidrar till att samlokalisera och effektivisera deras serviceorganisation känns både hållbart och miljövänligt säger Anders Hägglund Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.


För ytterligare information kontakta:

Anders Hägglund, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum
Tel: +46 8 602 33 24
E-mail: anders.hagglund@castellum.se

Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr i Castellum
Tel: +46 8 602 33 19
E-mail: anders.nilsson@castellum.se
www.castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 81 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 20 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.

Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

I Region Stockholm-Norr (Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall) äger och förvaltar Castellum drygt 172 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 30 miljarder kronor.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.