Castellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCC

I expansiva Boländerna i Uppsala bygger Castellum ett nytt kontor med hög miljöstandard åt NCC. Parterna har tillsammans planerat kontoret och NCC kommer vid inflyttning att börja jobba aktivitetsbaserat.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att få bygga NCC:s nya kontor. Att NCC, precis som Castellum, ställer höga krav på miljö är extra roligt säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

Bygganden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket är en av Sveriges högsta miljöklassningar. Certifieringen innebär bland annat extra höga krav på inomhusmiljön, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och noggrant utvalda material utan miljörisker.

- För oss är detta ett A-läge med gångavstånd och bussförbindelser till och från Resecentrum, gott om parkering för våra anställda och besökare samt bra kommunikation bilvägen genom närheten till E4:an och även att alla vet att vi sitter här då vi har funnits här ända sen mitten på 80-talet säger Anette Jacobson Einerman Informatör/Kontorschef på NCC.

Byggnaden uppförs med en vacker slamfärgad träfasad och solceller installeras på taket. Totalt omfattar byggnationen cirka 1 900 kvm och beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2018/2019.

För ytterligare information kontakta:

Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.
Tel: + 46 18 60 66 51
E-mail: bjorn.johansson@castellum.se

Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr i Castellum
Tel: + 46 8 602 33 19
E-mail: anders.nilsson@castellum.se
www.castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 81 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 20 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.

Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

I Region Stockholm-Norr (Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall) äger och förvaltar Castellum drygt 172 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 30 miljarder kronor.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.