Castellum planerar att bygga Uppsalas första WELL-certifierade kontorsbyggnad

I ett av Uppsalas bästa och mest centrala lägen planeras Kungspassagen – en fastighet som präglas av hållbarhet och nytänkande, som dessutom blir Uppsalas första WELL-registrerade kontorsbyggnad. Certifieringen är en internationell byggstandard som väger in människors hälsa och välbefinnande i arbetslivet.

Hyresgästerna i Kungspassagen kommer att erbjudas generös rymd, möjlighet till stora sammanhängande ytor, stora ljusinsläpp och valfrihet att hitta den bästa lösningen för just sin verksamhet. Fastighetens trapphus utformas för att stimulera till vardagsmotion och spontana möten med bland annat konst och designföremål. För att bidra till ett hållbart resande kommer funktioner som underlättar och främjar cykelpendling att byggas in i Kungspassagen. Vidare kommer också en grönskande takterrass skapas som kan användas som utomhuskontor.

     - Att bygga fastigheter som är hållbara både nu och på lång sikt är viktigt för oss. Att vi dessutom väljer att WELL-certifiera denna fastighet visar att vi månar om människorna som jobbar i fastigheten, det känns riktigt bra säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

Kungspassagen kommer i enlighet med Castellums hållbarhetspolicy även att certifieras enligt miljöklassificeringssystemet Miljöbyggnad, nivå GULD, en av Sveriges högsta miljöklassningar. Certifieringen ställer extra höga krav på inomhusmiljön, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och noggrant utvalda material utan miljörisker är bara några exempel.

Fastigheten omfattar 8 000 kvm och beräknas klar för inflyttning under 2020.

Kort om WELL
The WELL Building Standard® (WELL) – är en internationell byggstandard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet. Människor som mår bra på arbetsplatsen presterar bättre. Det är helt enkelt ett sätt att kombinera hälsa och trivsel med ökad effektivitet. WELL utgår från sju koncept som påverkar vår hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. Castellum bygger för närvarande nordens första WELL-certifierade kontorsbyggnad, Eminent i Malmö, och har registrerat WELL på ett antal andra projekt, t.ex. Castellums eget regionkontor i Stockholm, nya kontorsbyggnader på Mölndalsvägen i Göteborg, Oceanhamnen Helsingborg samt E.ONs nya huvudkontor i Malmö.

För ytterligare information kontakta:

Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum 
Tel: + 46 18 60 66 51

E-mail: bjorn.johansson@castellum.se

Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr i Castellum
Tel: + 46 8 602 33 19
E-mail: anders.nilsson@castellum.se
www.castellum.se

Om Castellum Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 81 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 20 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.

Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

I Region Stockholm-Norr (Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall) äger och förvaltar Castellum drygt 172 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 30 miljarder kronor.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.