Castellum satsar på fossilfria bilar i Stockholm

Ett av Castellums hållbarhetsmål är att investera i en fossilfri bilflotta innan 2020. Nu infrias delar av detta mål då samtliga bilar för driftspersonal i Stockholm byts ut till förmån för elbilar.

De nya bilarna är av modellen Renault Kangoo Z.E. och stod leveransklara den 30 maj. Modellen medger en faktisk räckvidd på upp till 20 mil per laddning*. Sedan tidigare finns även fem elbilar i en företagsgemensam bilpool för de anställda att nyttja i tjänsten.

- Detta är ett strategiskt viktigt steg för oss att ta. Vi har ett stort fastighetsbestånd i Stockholm och närliggande kommuner så det känns bra att våra transporter sker på ett hållbart sätt säger Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr i Castellum.

* Fakta från Renault.se

Om Castellum Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 82 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i 20 städer från Köpenhamn i söder till Sundsvall i norr.

Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

I Region Stockholm-Norr (Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall) äger och förvaltar Castellum drygt 172 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 30 miljarder kronor.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.