Castellum säljer fastighet i Örebro

Castellum AB (publ) har sålt en bostad-, butik och kontorsfastighet på Drottninggatan 11 i Örebro, Bromsgården 1, om cirka 3 000 kvm. Fastigheten ligger mitt i centrala Örebro. Hyresgäster är bland andra Lindhska Bokhandeln, Evas Mode och SmartEyes. Frånträde sker den 1 september. Ny ägare blir fastighetsbolaget Karaffen Förvaltnings AB som sedan tidigare också är hyresgäst i fastigheten.

”Försäljningen ligger i linje med vår strategi att renodla vår portfölj i Örebro och det känns bra att kunna sälja fastigheten till en stabil aktör med stark lokal förankring.”

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 82 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

I Örebro äger och förvaltar Castellum 60 fastigheter om sammanlagt 403 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 5,6 miljarder kronor.

Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Castellum, Box 1824, 701 18Örebro | Tel +46 19 27 65 00 | orebro@castellum.se