Castellum uppför ny Audi-anläggning för Möller Bil i Göteborg

Castellum startar nu nybyggnationen av en Audi-anläggning för Möller Bil Sverige AB på Exportgatan 2-6 i Backa i Göteborg. Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats avseende byggnaden om 4 852 kvm. Anläggningen kommer att erbjuda bilförsäljning, kontor, verkstad, lager och biltvätt och beräknas vara färdigställd sommaren 2019.

Möller Bil Sverige är återförsäljare med fullserviceanläggningar för Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA och Volkswagen Transportbilar. De väljer nu att etablera en ny Audi-anläggning i ett utmärkt exponeringsläge utmed E6-an.

– Möller Bil har för närvarande 12 bilanläggningar i Mälardalen. Vi ser fram emot att öppna en ny Audi-anläggning i Göteborg, som för oss är en ny och spännande marknad, säger Stein Ivan Solbakken, Vd Möller Bil Sverige.

–Det är glädjande att Möller Bil genom Audi-anläggningen etablerar ett starkt varumärke i vårt fastighetsbestånd och vi hälsar dem välkomna som hyresgäst, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med målet att nå nivå silver.

För ytterligare information kontakta
Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum
Tel: 031-744 09 02, mobil: 0739-42 09 02
E-post: mariette.hilmersson@castellum.se

Om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige med ett totalt fastighetsvärde om 82 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri med en total uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.

I Region Väst (Storgöteborg, Borås och Halmstad) äger och förvaltar Castellum 215 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 18 miljarder kronor.

Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.