Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg

Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 4 200 kvm och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.

Emigranten Göteborg uppförs intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset och kommer att utöka Castellums fastighetsbestånd i Göteborg med toppmoderna kontorslokaler i bästa läge.

 – Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Hyresgästerna i Emigranten Göteborg kommer att erbjudas möjlighet att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter verksamhetens behov. Byggnaden kommer att ha stora kvadratiska fönster i princip från golv till tak och alla våningsplan kommer att ha utsikt mot vattnet och hamnen. På taket kommer att finnas en gemensam takterrass med ett utomhuskontor som komplement till arbetsplatserna inomhus.

Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Fakta
Adress: Andréegatan/Oskarsgatan
Fastighet: Göteborg Masthugget 26:1
Uthyrningsbar yta: Ca 4 200 kvm
Lokalstorlek: 365-4 200 kvm
Beräknad inflyttning: Våren 2020
Mer info på Emigranten Göteborgs projektsida:
https://www.castellum.se/vara-projekt/emigranten-goteborg/

För ytterligare information kontakta
Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum
Tel: 031-744 09 02, mobil: 0739-42 09 02
E-post: mariette.hilmersson@castellum.se

Om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 84 miljarder kronor. Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager/logistik och samhällsfastigheter.
I Region Väst (Storgöteborg, Borås och Halmstad) äger och förvaltar Castellum 215 fastigheter om sammanlagt cirka 1 200 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 18 miljarder kronor.
Våra fastigheter finns i 20 städer och ägs och förvaltas under det gemensamma varumärket Castellum.
Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.