Ny affärsområdeschef på Castellum i Linköping

Magnus Petersson blir ny affärsområdeschef på Castellum i Linköping. Magnus har mångårig erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har tidigare bland annat arbetat som stadsbyggnadschef, näringslivschef , marknadsområdeschef och verkställande direktör på andra bolag i Östergötland.

"Det känns bra att äntligen vara i mål med rekryteringen och jag ser fram emot att välkomna Magnus till Castellum och ledningsgruppen i Region Mitt", säger Per Gawelin VD Region Mitt

Magnus tillträder sin tjänst på Castellum i Linköping den 15 oktober.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 84 miljarder kronor.

Fastighetsbeståndet består av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

I Linköping äger och förvaltar Castellum 18 fastigheter om sammanlagt ca 113 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 1,9 miljarder kronor.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

Castellum, Teknikringen 20, 583 30 Linköping | Tel +46 13-20 34 60 | linkoping@castellum.

se.