Castellum hyr ut till Pronomic i Sollentuna

Lyft- och hanteringsföretaget Pronomic expanderar sin verksamhet och flyttar sitt huvudkontor till Castellums fastighet på Bäckvägen 18 i Edsberg. Hyresavtalet omfattar cirka 3000 kvadratmeter med inflytt i juni.

Pronomic utvecklar sedan 1989 ergonomiska lyftlösningar för olika branscher där det förekommer lyft. Tidigare har man haft huvudkontor inklusive produktion i Sjöberg i Sollentuna och en produktionsfilial i Arninge, Täby. I samband med flytten centraliseras nu all verksamhet till Castellums fastighet.

”Våra nya lokaler ger oss bättre flexibilitet och effektivitet i vårt produktionsflöde och därigenom större möjligheter att möta kraven från såväl befintliga som nya kunder. Vi får de förutsättningar vi behöver för att växa och ger våra medarbetare en bra arbetsmiljö i moderna lokaler.” säger Pronomics vd Joakim Stannow.

Castellums fastighetsbestånd i Edsberg omfattar både kontor, lager- och industrifastigheter med välplanerade och flexibla lokaler.
”Det är viktigt för oss att ha en bra dialog och förståelse för våra hyresgästers verksamheter. Pronomic expanderar i snabb takt och med lokalen på Bäckvägen får de goda förutsättningar till sin fortsatta tillväxtresa, säger Stefan Bergström, t.f. vd Castellum Stockholm-Norr.

För ytterligare information kontakta:

Stefan Bergström, t.f. vd Region Stockholm-Norr, Castellum
Tel: + 46 8 602 33 11
E-mail: stefan.bergstrom@castellum.se
www.castellum.se

Om Castellum Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

I Region Stockholm-Norr (Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall) äger och förvaltar Castellum drygt 164 fastigheter om sammanlagt cirka 1 173 000 kvadratmeter till ett värde om cirka 30 miljarder kronor.

Castellum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.