CasaNova, en pigg trettioåring!

På nationaldagen är det hela 30 år sedan Castellums hyresgäst CasaNova öppnade sin butik på S:t Persgatan. Lagom till jubileet genomgår fastigheten en omfattande fasadrenovering där stora glaspartier öppnar upp mot Drottninggatan/S:t Persgatan.

Anne Wejros och Helena Hörströms vägar korsades för första gången redan 1984 då de började jobba tillsammans i en blomsterbutik. När ägarna fem år senare valde att bredda verksamheten och starta lifestyle-butiken CasaNova fanns Anne och Helena med redan från start. 

- När vi öppnade 1989 var vi helt ensamma om att ha den här typen av butik i Norrköping. En butik med ett varierat utbud men med en tydlig gemensam nämnare, hos oss skulle man kunna köpa lite av varje för livets goda tillfällen. Då var de stora trenderna syrabetsade furumöbler från Danmark, eterneller och skotska spetsgardiner, berättar Anne och Helena.

Butiken har alltid legat på samma adress på S:t Persgatan i Norrköping, i fastigheten som i folkmun kallas ”Sternshuset”. Castellum har påbörjat arbete under våren med att varsamt renovera fastigheten. 

För 20 år sedan blev Anette Flyckt anställd på CasaNova. Sedan 2013 äger och driver Anne Wejros, Helena Hörström och Anette Flyckt butiken tillsammans. Under årens lopp har butikens utbud ändrats och utökats. Från början var det mer en ren present- och heminredningsbutik, som senare kom att utökas med skor, mode och väskor.

- Vi har alltid försökt känna in vart vindarna blåser och ändrat utbudet efter det. Det har varit en styrka hos oss, annars hade vi inte överlevt i 30 år. Det är extra roligt när det kommer in vuxna som berättar att de besökt oss som små med sin mamma eller mormor och nu själva är kunder, berättar delägaren Anne Wejros. Vi gläds åt samarbetet med Castellum och ser fram emot vår nya butiksfasad.

För ytterligare information kontakta:

Cecilia S Aldén, Affärsområdeschef Norrköping, Castellum
Tel: 011-442 05 00
E-mail: cecilia.s.alden@castellum.sewww.castellum.se


Om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 89,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,3 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.
I Norrköping äger och förvaltar Castellum 16 fastigheter om sammanlagt ca 123 500 kvadratmeter till ett värde om cirka 1,9 miljarder kronor.