Heldag med Norrköpingsnostalgi

Knäppingsborg inleder sommarsäsongen med ännu ett härligt evenemang, och öppnar upp kvarteren för en dag i nostalgins tecken.
• Vi rullar in en fin samling veteranbilar från olika tider. • Vi sätter upp en ny, unik fotoutställning med historiska bilder från Knäppingsborg. • Vi arrangerar en av våra populära historiska vandringar i kvarteret.
Dessutom bjuder vi upp några av våra mest Norrköpingskära profiler på scenen. Alla som läst någon av Emelie Schepps internationella succédeckare vet att huvudpersonen, åklagare Jana Berzelius, bor i just Knäppingsborg och att en stor del av handlingen utspelar sig i de historiska Norrköpingsmiljöerna längs Motala ström. Under Norrköpingsnostalgi berättar Emelie Schepp i samtal med Norrköpings Tidningars chefredaktör Mats Willner om sitt Norrköping, utifrån böckerna. Detta följs av ett panelsamtal där Mats Willner möter Norrköpingskännarna Magnus Höijer, Peter Kristensson och Gunnar Hagberg.
Kvarterens alla restauranger och butiker är förstås också öppna som vanligt och deltar i evenemanget. – Allt var inte bättre förr, men mycket! Våra kvarter bär på så mycket spännande historia, och det känns väldigt roligt att kunna använda dem till ett sånt här evenemang. Jag är säker på att många Norrköpingsbor är väldigt intresserade, säger Emil Colldin på Castellum.
Var: Hela Knäppingsborg När: 8 juni kl 11­-15
På programmet: 11-­15 Fotovernissage med historiska Knäppingsborgsbilder Veteranbilar 12 Historisk vandring i Knäppingsborg (samling vid Norins ost) 13­-14 på scenen Författare Emelie Schepp intervjuas av Mats Willner Mats Willner samtalar med Magnus Höijer, Gunnar Hagberg och Peter Kristensson