Castellum hyr ut till innovationsbolaget Elonroad i Lund

Under hösten 2019 flyttar Elonroad in i Castellums lokaler på Hedvig Möllers Gata i Lund. Castellum hyr ut 1017 kvadratmeter lager- och verkstadslokal.

Elonroad är ett högteknologiskt elvägskoncept som möjliggör automatisk laddning av alla typer av elfordon. Det elektriska laddningssystemet är både en automatisk parkeringsladdare utan kablar och en elektrisk väglösning för laddning av fordon under körning. Elonroad har tillsammans med Lunds universitet byggt 200 meter testspår utanför Lund, där tester har genomförts sedan 2017. Nu planeras för ytterligare en vägsträcka på 1 kilometer på Getingevägen i Lund, vilket blir den första elvägen som testas för bussar i en stad.

- Vi är glada att kunna bidra till att öka kunskapen kring elvägar som en del i framtidens fossilfria transportsystem, berättar Dan Zethraeus på Elonroad. Vi ser fram emot att flytta in i Castellums lokaler där vi kommer tillverka och lagra våra testprodukter. Läget är perfekt för vår verksamhet.

Castellum hälsar Elonroad varmt välkomna.

- Hållbarhetsfrågor är något som ligger oss varmt om hjärtat på Castellum, så därför känns det extra roligt att kunna hälsa Elonroad välkomna som hyresgäst hos oss i Lund. Vi ser fram emot att följa deras spännande projekt, säger Emilia Hasselgren, uthyrare hos Castellum.

Elonroad flyttar in i början av september och avtalet sträcker sig över 2 år.

För mer information kontakta:
Johan Liedholm, Affärsområdeschef Lund
Tel. 046 38 58 73
johan.liedholm@castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 91,4 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,2 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

För ytterligare information besök www.

castellum.

se .