​Kontorshotellet Växthuset etablerar sig på Ideon i Lund

I början av september öppnar Växthuset ett kontorshotell på Ideon i Lund. Castellum hyr ut 400 kvadratmeter på Scheelevägen.

Växthuset är ett danskt bolag, som nu etablerat sig i Sverige. I Danmark har Växthuset närmare 20 kontorshotell och i Sverige finns Växthuset sedan tidigare i Malmö. Nu väljer de att expandera sin verksamhet till Ideon Science Park i Lund.

- Vi hyr ut kontorsrum i olika storlekar med löpande uthyrningstid och korta uppsägningstider. Fastigheten ligger perfekt för vårt koncept. Det är ett centralt läge på Ideon-området med bra parkerings- och kommunikationsmöjligheter. V har haft en mycket bra och konstruktiv dialog med Castellum angående fastigheten och lokalerna och vi ser verkligen fram emot att starta upp vår verksamhet i Lund, säger Anders Møller från Växthuset.

Castellum hälsar Växthuset varmt välkomna och är övertygade om att konceptet passar perfekt på Ideon Science Park.

- Det är glädjande att Växthuset valt att etablera sig hos oss. Det är ett fantastiskt koncept och ett fint komplement till vårt övriga utbud av lokaler i området. Vi ser fram emot ett spännande samarbete och hälsar Växthuset varmt välkomna som hyresgäst hos oss, säger Christoffer Tufvesson, förvaltare på Castellum i Lund.

För mer information kontakta:
Johan Liedholm, Affärsområdeschef Castellum Lund
Telefon: 046 38 58 73
E-mail: johan.liedholm@castellum.se

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 91,4 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,2 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

För ytterligare information besök www.

castellum.

se .