Elfa flyttar sitt huvudkontor

Sommaren 2020 flyttar Elfa International AB sitt huvudkontor till Lilla Nygatan 7 vid Gustav Adolfs Torg i Malmö. Castellum hyr ut cirka 900 kvadratmeter till Elfa.

Elfa utvecklar och tillverkar förvaringslösningar för hemmet, såsom måttanpassade skjutdörrar och vägghängda eller fristående förvaringslösningar. Företaget bildades i slutet av 1940-talet av den svenska uppfinnaren och ingenjören Arne Lydmar. Sedan 1999 ägs Elfa av The Container Store, som är USA:s största detaljhandelskedja för förvaringsprodukter. Elfa sitter idag på olika våningar i en närliggande fastighet. De har haft en god utveckling och önskar nu att flytta till en modern gemensam lokal. Under sommaren 2020 flyttar de sitt huvudkontor till Lilla Nygatan 7.

- Vi ser fram emot ett nyrenoverat och funktionellt kontor i centrala Malmö där Elfa kan fortsätta utvecklas till en ledande leverantör av olika förvaringslösningar som skapar mer plats i människors hem, säger Anders Rothstein, VD på Elfa International AB.

Castellum hälsar Elfa varmt välkomna till nyrenoverade lokaler.

- Vi är glada att kunna erbjuda Elfa fantastiska lokaler mitt i city, berättar Christel Zaar, uthyrare på Castellum i Malmö.

För mer information kontakta:
Erik Gamner, Affärsområdeschef Castellum Malmö
Tel: 0046 (0)40 383750

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige.

Fastigheternas värde uppgår till 91,4 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,2 miljoner kvm.

Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.

Castellum har under 2018 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.

För ytterligare information besök www.

castellum.

se .