Aminogatan, Mölndal

Castellum uppför nytt huvudkontor med moderna produktions- och lagerytor på Aminogatan i Mölndal. Ett tioårigt avtal avseende hela byggnaden om ca 19 000 kvm har tecknats med Exertis CapTech. Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd vid årsskiftet 2017/2018.

Exertis CapTech är en befintlig hyresgäst till Castellum och en av Sveriges största distributörer inom IT-området. De flyttar sina etableringar i Mölndal och Sisjön till en större anläggning som uppförs på den sista större exploaterbara marken runt Söderleden i Mölndal.

– Vi på Exertis CapTech är extremt nöjda med att Mölndals Stad gett oss möjligheten att etablera oss inom närområdet där vi byggt vår verksamhet i snart 20 år. Exertis CapTech är ett ungt men relativt stort företag med kraftig expansion som är beroende av våra medarbetare. Vi är därför extra glada över att vi kan fortsätta tillväxten i Mölndals Stad där våra medarbetare, såväl nya som gamla kommer känna igen sig. Att vi fortsätter expansionen hos samma fastighetsägare kändes självklart då Castellum växt med oss under vår kraftiga expansion och alltid löst våra lokalbehov på ett föredömligt sätt. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Daniel Johnsson, VD för Exertis CapTech AB.

– Vi är glada över att få förtroendet av en befintlig hyresgäst att uppföra ett nytt huvudkontor och på så sätt kunna hjälpa dem att utveckla och expandera sin verksamhet. Investeringen går helt i linje med vår ambition att fortsätta växa i Mölndal och vara en av de dominerande fastighetsutvecklarna i regionen, säger Cecilia Fasth, VD för Region Väst i Castellum.

Lager- och produktionsanläggningen är anpassad för kundens högteknologiska automatiserade system. Den kommer att miljöcertifieras med målet att nå Miljöbyggnad silver.

Följ projektet genom webbkameran

Fakta

Ort
Mölndal
Typ
Lager/logistik, Kontor
Uthyrningsbar yta
19 000 kvm
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad
Inflyttning
Årsskiftet 2017/2018
Arkitekt
Nils Andreasson Arkitektkontor
3D-visning

Kontaktpersoner

Axelsson, Henrik

Axelsson, Henrik

Projektutvecklingschef