• Interior

Balansen

När allt räknas.

När vi utvecklar arbetsplatser är det inte kvadratmetrarna som står i fokus. Det är människorna som ska jobba där - deras behov, hälsa och möjligheter att prestera. För oss ska en modern arbetsplats effektivisera det dagliga arbetet, stimulera kreativiteten och få människor att må bra, vilket ökar produktivitet, effektivitet och lönsamhet.

Därför förnyar vi en historisk byggnad om 12 000 kvm i expansiva Gamlestaden, för att möta dagens och framtidens sätt att jobba. Här skapar vi högkvalitativa arbetsplatser, som ger människor möjlighet att trivas och utvecklas för en yrkesvardag i balans. Via en digital plattform med tillhörande app, kommer vi dessutom att kunna erbjuda tjänster som underlättar vardagen för företagets medarbetare. Välkommen till en arbetsplats där allt räknas.

Några minuters promenad från Balansen finns stadens nya resecentrum, som förbinder kontoret med hela regionen och tar dig till Centralstationen på ett stopp. Bilister och cyklister når snabbt stora leder och cykel- vägar, och parkerar enkelt utanför entrén. Och runt hörnet växer Göteborgs mest spännande stadsdel fram, med hotell, ett spännande restaurangutbud och innovativa företag som närmaste grannar.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Maria Hamrén

Välkommen att kontakta vår uthyrare Maria Hamrén för mer information. Gå till kontakt

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta
12 000 kvm
Antal våningsplan
5-6
Lokalstorlek
270 - 12 000 kvm
Inflyttning
Från hösten 2021
Parkering
För bil och cykel
Adress
Gamlestadsvägen 18

En ljus historia

Balansen består av tre sammanbyggda huskroppar. Den äldsta och ursprungliga fastigheten av de tre uppfördes under åren 1918-1920. Första hyresgästen var Original-Odhner som tillverkade räknemaskiner. Grundaren WT Odhner startade företaget 1886 i S:t Petersburg, och flydde i samband med ryska revolutionen 1917 till en släkting i Göteborg där verksamheten fortsatte på Gamlestadsvägen 18. Vi kommer varsamt värna om arvet från den industriella eran, genom att vi återskapar de ursprungliga kvaliteterna från förr. Historiska inslag som skapar karaktär i en modern och nutida tappning.

Helt våningsplan

Den disponibla kontorsytan i Balansen är cirka 12 000 kvm, fördelat på fem-sex plan. Som hyresgäst kan ni välja att hyra halva, hela eller flera våningar. Börja processen med att fundera på vilken storlek som passar er verksamhet bäst, så hjälper vi er att anpassa ytan efter era önskemål och behov. Här ser du förslag med en hyresgäst på ett plan.

Delat våningsplan

Den disponibla kontorsytan i Balansen är cirka 12 000 kvm, fördelat på fem-sex plan. Som hyresgäst kan ni välja att hyra halva, hela eller flera våningar. Börja processen med att fundera på vilken storlek som passar er verksamhet bäst, så hjälper vi er att anpassa ytan efter era önskemål och behov. Här ser du förslag med två hyresgäster på ett våningsplan.

Tjänster som underlättar vardagen

En modern arbetsplats ska inte bara vara funktionell. Den ska också underlätta vardagen för företagets medarbetare. Därför kommer vi att erbjuda tjänster som gör livspusslet lite enklare att lägga. Utbudet kommer att utvecklas beroende på våra hyresgästers behov och önskemål för att på så sätt skapa största möjliga mervärde. Det kan vara leverans av e-handel direkt till ett smart skåp i fastigheten, kemtvätt, blommor, träningsmöjligheter, lunch/matleveranser eller något annat. Tjänsterna administreras via vår app, som gör det enkelt och smidigt att boka.

Under 2016 fick Balansens flygel en ansiktslyftning i form av bl a ny fasad och nya fönster. Under 2017 genomfördes en omfattande renovering invändigt av hela fastigheten, med nya tekniska installationer, nya ytskikt på våningsplanen och upprustade trapphus. Nu planerar vi att slutföra den varsamma renoveringen av Balansens utsida, på så sätt harmonierar fastighetens invändiga och utvändiga utseende.

Fasaden kommer omsorgsfullt att renoveras med ny puts. Samtliga fönster byts ut och ersätts med generösa fönsterpartier i småspröjsat utförande i mörkgrått. Tillsammans med den tilltagna takhöjden erbjuds varje våning ett överflöd av naturligt dagsljus med ljusinsläpp från flera väderstreck.

De olika våningsplanen förbinds av två trapphus, vilket gör att varje lokal kan få en egen entré.

Citynära i framtidens centrum

Anrika Gamlestaden är ett nyckelområde i framtidens Göteborg, och en satsning på bostäder, handel och service beräknas resultera i dubbelt så många invånare 2035. I Balansens närområde kommer nya kvarter med både bostäder och kommersiella ytor att växa fram enligt det detaljplanearbete som nu pågår, med Castellum som en av de drivande aktörerna. Hit tar man sig enkelt med bil, cykel, buss, spårvagn eller pendeltåg via resecentrum några minuter bort. Med bara en hållplats till Centralstationen är restiden från resecentrum endast cirka fem-sex minuter.

Runt hörnet finns redan hotell och omtalade restauranger som Wine Mechanics och Spike Brewery för lunch, representation och after work. Ett stenkast bort i Kviberg finns Nordens största multisportarena som erbjuder längdskidåkning inomhus, och med världens största beach-volleyhall som granne. Simhall, bowlinghall och flera gym finns också i närområdet.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.731769,"lng":12.007071},"content":"<div>Balansen</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Kontakta oss

Uthyrare

Maria Hamrén

Telefon
+46317440925
E-mail
Maria.Hamren@castellum.se

Varför välja Castellum?

Om Castellum

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag, och är specialiserade på kommersiella lokaler för myndigheter och näringsliv. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. I Göteborg äger och förvaltar vi drygt 160 lokala fastigheter om sammanlagt cirka 960 000 kvm.

Personlig husteam ingår i hyran

Vi har ett långsiktigt sätt att jobba, värdesätter relationen med våra kunder och försöker överraska med en servicegrad som överträffar förväntningarna. Därför har alla våra fastigheter ett dedikerat team, som ser till att allt fungerar i vardagen. Och att verkligheten kan förändras i takt med dina behov.

En arbetsplats i balans

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Vår policy är att samtliga nybyggnads- och ombyggnadsprojekt ska miljöcertifieras. Balansen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att du som hyresgäst får en hälsosam arbetsmiljö med sunda material, effektiv energianvändning och ett hälsosamt tillskott av naturligt dagsljus. För att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart erbjuder vi också gröna hyresavtal och förnybar el.

Lediga lokaler i Balansen

Data om lokalen

Yta
410 m²
Typ
Kontor

Data om lokalen

Yta
680 m²
Typ
Kontor

Data om lokalen

Yta
270-12000 m²
Typ
Kontor