Blenda, Göteborg

Mitt i det kunskapsintensiva Lindholmen Science Park har vi uppfört en modern, hållbar kontors­fastighet – Blenda. Här tar du plats i en dynamisk miljö i lokaler som utformas för att ge rum för inspiration och innovation med högt ställda krav på modern funktionalitet.

Glasfasaden ­öppnar byggnaden mot vattnet och ljuset och de moderna, yt­effektiva kontorsytorna har ritats med omsorg om människor och miljö. Perfekt för företag och organisationer som trivs med havsutsikt, nyskapande idéer och som dess­utom värdesätter hållbart tänkande.

Välkommen till Västsveriges viktigaste kluster för teknik och IT

Flera av Sveriges mest framstående företag inom bland annat IT, fordonsutveckling, media och design finns representerade på Lindholmen, liksom Chalmers och Göteborgs universitet. Hela campusområdet sjuder av aktivitet, entusiasm och innovationer. Kanske hittar du dina framtida medarbetare här.

På Lindholmen har kollektivtrafiken planerats in från start. Snabba och täta bussavgångar och färjeförbindelse till centrum och andra knutpunkter gör det enkelt att ta sig hit. Väljer du att cykla finns det låsbar parkering och pumpstation.

I området finns också bilpooler, lunchrestauranger, affärsnätverk, banker, hotell, butiker och anläggningar för konferens, hälsa och träning.

Handfast hållbarhetsarbete

Blenda kommer att certifieras enligt miljöcertfieringssystemet BREEAM-SE, vilket ställer hårda krav på allt från biologisk mångfald till val av byggmaterial och energieffektivitet. BREEAM är världens mest använda system för miljöbedömning och miljöcertifiering av byggnader. BREEAM-SE är en anpassning av systemet till svenska förhållanden, utarbetad av SGBC (Sweden Green Building Council).

Fakta

Typ
Kontor
Uthyrningsbar yta
9 150 kvm
Adress
Lindholmspiren 7
Miljöcertifiering
BREEAM
Färdigställt
2017
3D-visning