Djurgården, Linköping

En hållbar handelsplats

Djurgården, Linköping

I de södra delarna av Linköping har Castellum utvecklat en helt ny handelsplats som en första del av den nya stadsdelen Djurgården.

Handelscentret gränsar till ett kommunikationsstråk där det under ett vanligt vardagsdygn passerar ca 18 000 fordon. I området byggs nya cykelvägar som kopplar ihop Djurgården med Linköpings city, arbetsplatserna och det expansiva universitetsområdet. Djurgården kommer på sikt att inrymma uppemot 10 000 invånare med plats för bostäder, arbetsplatser, handel, skolor, kultur, sport och fritid. I anslutning ligger också Vallastaden.

Hela området andas hållbar utveckling där miljön står i fokus och byggnaden uppförs enligt det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad med syfte att skapa miljömässigt hållbara byggnader. Med Miljöbyggnad får man ett kvitto på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material.

Våra butikslokaler i det nya handelscentret kännetecknas av hög tillgänglighet med entréer mot parkeringsplatserna och mycket goda exponeringsmöjligheter. Här erbjuder vi butikslokaler från ca 200 kvm till 2 200 kvm med generösa takhöjder där du får möjlighet att påverka utformning och layout på ett tidigt stadium. Under 2015 etablerade CityGross, Apoteket Hjärtat och Systembolaget nya butiker i de två inledande etapperna av projektet. Under 2016 öppnade restaurangen Ming Express och det nyaste tillskottet i april 2018 är Nordic Wellness. Utvecklingen av området pågår fortfarande.

Vill du veta mer och vara en del av Djurgårdens handelscenter?
Kontakta oss så berättar vi mer!

Fakta

Typ
Lager/logistik, Butik
3D-visning