• Interior

Emerald House

Castellum bygger nya Emerald House i Hagastaden

I västra delen av Norra Stationsparken i Hagastaden, har Castellum tillsammans med HSB ett projektsamarbete kring kvarter 11. Här ska Castellum skapa kontorsarbetsplatser där människor och verksamheter trivs och utvecklas tillsammans. Fastigheten präglas av gemenskap, där spontana möten och utbyte mellan hyresgäster sker dagligen. Fastigheten planeras omfatta ca 10 000 kvm kontor och med en entrévåning som utformas för publik verksamhet.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Brita Lindqvist

Kontakta Projektchef Brita Lindqvist för mer information om de kommersiella ytorna, för bostäder hänvisas till HSB Stockholm Gå till kontakt

Snabbfakta

Yta
ca 10 000 kvm
Miljöcertifieringar
Miljöbyggnad Guld och WELL-certifiering
Arkitekt
Wingårdhs

Bakgrund

I februari 2019 trädde Castellum in som projektpartner till HSB:s markanvisningar. Med fokus på attraktiva arbetsplatser kan vi bidra med vårt kunnande inom hälsa och välmående genom arbetet med WELL-certifierade fastigheter.

Om projektet

Den runda formen på fastigheten förstärker kopplingen mellan Norra Stationsparken i väst och Tullhusparken i öst. På markplan finns planer på restaurang med uteservering mot parken. Högst upp på taket finns takträdgårdar med grönskande planteringar som ger möjlighet såväl till avkoppling som möjlighet till utomhusarbetsplatser.

Namnet Emerald House är inspirerat av fastighetens gröna färg och speglar den "kronjuvel" som huset bildar i Hagastaden. Den gröna färgen samspelar med den omgivande parken och fasaden, ett glaserat keramiskt färgtegel, fångar ljuset och förstärker byggnadens form. Byggnaden är ritad av Wingårdhs.

Övriga projekt i Hagastaden

Befintlig fastighet

Kontakta oss för mer information om de kommersiella ytorna, för bostäder hänvisas till HSB Stockholm.

Projektutvecklare

Brita Lindqvist

Telefon
+4686023322
E-mail
brita.lindqvist@castellum.se