• Interior

Emigranten Göteborg

För dig som längtar efter ett kontor som öppnar sig mot världen.

På historisk mark, granne med Castellums anrika byggnad Amerikahuset, står det nybyggda kontorshuset Emigranten. Kontorshuset är fristående och anpassat för att matcha de krav och förväntningar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag. I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Adrian Ghoraishi

Välkommen att kontakta vår ansvarige förvaltare för mer information. Gå till kontakt

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta
4 100 kvm
Antal våningsplan
6
Lokalstorlek
365 - 4 200 kvm
Garage
För bil och cykel
Färdigställning och inflytt
2022

Granne med himlavalvet

På taket finns två glaskroppar med uteterrass och trädgård emellan. Perfekt för en ”walk & talk” mellan mötespassen, samtidigt som man kan njuta av de hänförande göteborgska vyerna över hamnen och porten till västerhavet. Glaskropparna är kontor med egna utgångar mot den gemensamma terrassen. Här finns också WorkOUT® – ett utomhuskontor på ca 500 kvm – som komplement till arbetsplatserna inomhus.

Här uppe bland takåsarna finns plats för möten, koncentrerat arbete i avskildhet eller bara en stunds njutning för att ladda batterierna. Utekontorets inredning är specialdesignad för att vara ergonomiskt rätt och här finns och så en vacker spaljé som ger skugga under soliga dagar. Det finns flera elstolpar där du kan ladda dina enheter. Och självklart finns trådlöst wifi.

Helt våningsplan

Vad får era medarbetare att prestera bäst? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller är sekretessnivån hög? Publika ytor? Mötesrum? I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en lösning tillsammans. Här ser du förslag med en hyresgäst på ett plan.

Delat våningsplan

Vad får era medarbetare att prestera bäst? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller är sekretessnivån hög? Publika ytor? Mötesrum? I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en lösning tillsammans. Här ser du förslag med två hyresgäster på ett våningsplan.

Tjänster som underlättar vardagen

En modern arbetsplats ska inte bara vara funktionell. Den ska också underlätta vardagen för företagets medarbetare. Därför erbjuder vi tjänster som gör livspusslet lite enklare att lägga. Utbudet är utvecklat baserat på våra hyresgästers behov och önskemål för att på så sätt skapa största möjliga mervärde. Det kan vara leverans av e-handel direkt till ett smart skåp i fastigheten, kemtvätt, blommor, träningsmöjligheter, lunch/matleveranser eller något annat. Tjänsterna administreras via vår app, som gör det enkelt och smidigt att boka.

På Södra Älvstranden, ungefär mittemellan Masthuggstorget och Amerikaskjulet, ligger det pampiga Amerikahuset med sin monumentala entréfasad. Initiativtagare var Svenska Lloyd som tog det första spadtaget 1919, men sedan sålde huset till Svenska Amerika Linien innan det var färdigbyggt. I den ursprungliga planen skulle huset haft formen av en fyrkant. Men efterkrigstidens ansträngda ekonomi resulterade i ändrade planer. Lösningen blev att göra huset 25% mindre och ge det formen av ett U.

Nu, nästan hundra år senare, har vi adderat den saknade länken och gör kvarteret kring Amerikahuset färdigt enligt den ursprungliga planen. Kvarteret blir fullbordat. Det nya huset är fristående och anpassat för att matcha de krav och förväntningar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag.

”Det ska synas att Emigranten Göteborg har en äldre och klassisk släkting. Fasaden följer samma rytm och har samma proportioner. Fönstren är stora och indragna och materialet är tegel. På baksidan hittar man en ”hemlig” innergård och på taket finns två stora glaskuber där hela hamnen, havet och himlen öppnar sig.”

Med sidomåtten 2,4 meter går de kvadratiska fönstren i princip från golv till tak. Inifrån Emigranten Göteborg är det naturliga blickfånget båttrafiken på vattnet och horisonten utanför. Passande nog har alla våningsplan utsikt mot vattnet och hamnen.

Ett nytt område som uttrycker framtidstro

Emigranten Göteborg ligger mitt på Masthuggskajen, en ny stadsdel som är en del av Älvstaden – det stora stadsutvecklingsprojekt som ska binda samman staden, möta vattnet och stärka stadskärnan.

Här är planen att bygga över 1200 bostäder och närmare 150 000 kvm kontor, butiker och restauranger. Den nya stadsdelen kommer att bli miljöcertifierad med parker och grönområden, minimalt med bullerskapande trafik och ge göteborgarna tillgång till hamnen, vattnet och porten mot väster.

Målbilden är att Masthuggskajen ska bli en ny, dynamisk och livlig stadsdel full av kontraster, där man kan arbeta, bo, koppla av och umgås. Området beräknas vara klart 2027.

Mer information finns på masthuggskajen.se

Innan spades sattes i marken för kontorshuset Emigranten Göteborg genomfördes en arkeologisk undersökning. Se filmen nedan och ta del av berättelsen om fynden som gjordes.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.699862,"lng":11.939548},"content":"<div>Emigranten Göteborg</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Kontakta oss

Kommersiell Förvaltare

Adrian Ghoraishi

Telefon
+46317440931
E-mail
adrian.ghoraishi@castellum.se

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser