• Interior

Emigranten Göteborg

För dig som längtar efter ett kontor som öppnar sig mot världen.

På historisk mark, granne med Castellums anrika byggnad Amerikahuset, bygger vi ett nytt kontorshus, Emigranten Göteborg. Det nya kontorshuset kommer att bli fristående och anpassat för att matcha de krav och förväntningar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag. I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. Läs mer nedan och i vår broschyr.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Helen Sandberg

Välkommen att kontakta vår projektuthyrare Helen Sandberg för mer information. Gå till kontakt

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta
4 100 kvm
Antal våningsplan
6
Lokalstorlek
365 - 4 200 kvm
Inflyttning
Beräknad till höst/vinter 2020
Garage
För bil och cykel

Granne med himlavalvet

På taket finns två glaskroppar med uteterrass och trädgård emellan. Perfekt för en ”walk & talk” mellan mötespassen, samtidigt som man kan njuta av de hänförande göteborgska vyerna över hamnen och porten till västerhavet. Glaskropparna blir kontor med egna utgångar mot den gemensamma terrassen. Här planerar vi att anlägga ett workOUT – ett utomhuskontor – som komplement till arbetsplatserna inomhus.

Helt våningsplan

Vad får era medarbetare att prestera bäst? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller är sekretessnivån hög? Publika ytor? Mötesrum? I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en lösning tillsammans. Nedan ser du förslag med en hyresgäst på ett plan.

Delat våningsplan

Vad får era medarbetare att prestera bäst? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller är sekretessnivån hög? Publika ytor? Mötesrum? I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. Berätta om dina önskemål, så tar vi fram en lösning tillsammans. Nedan ser du förslag med två hyresgäster på ett våningsplan.

WorkOUT utomhuskontor

Sveriges och kanske Europas första utomhuskontor WorkOUT föddes hos Castellum i Växjö och finns nu i en av våra fastigheter där. Vi planerar att anlägga ett WorkOUT på taket till Emigranten Göteborg som komplement till arbetsplatserna inomhus.

– Efter den långa mörka och kalla vintern längtar alla efter att vara utomhus. Då känns det tråkigt att tvingas sitta att tvingas sitta inne för att jobba när vi egentligen inte behöver det, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum i Växjö, som står bakom idéen till konceptet.

Utomhuskontoret invigdes i 2016 och även om varmare dagar kanske lockar flest besökare kan utekontoret användas året om. Forskning visar att det har flera positiva effekter på hälsan att vara utomhus, då det bland annat stärker immunförsvaret och sänker stressnivån.

– Vi vill ju vara ute av en anledning. Vi mår bra av dagsljus, grönska och att få andas frisk luft. Sådant som vi kämpar med att åstadkomma inomhus med krukväxter, belysning och ventilation. Varför då inte ta tillvara på det när det finns utomhus helt naturligt, säger Jenny Rungegård.

WorkOUT - Castellums utomhuskontor i Växjö

På Södra Älvstranden, ungefär mittemellan Masthuggstorget och Amerikaskjulet, ligger det pampiga Amerikahuset med sin monumentala entréfasad. Initiativtagare var Svenska Lloyd som tog det första spadtaget 1919, men sedan sålde huset till Svenska Amerika Linien innan det var färdigbyggt. I den ursprungliga planen skulle huset haft formen av en fyrkant. Men efterkrigstidens ansträngda ekonomi resulterade i ändrade planer. Lösningen blev att göra huset 25% mindre och ge det formen av ett U.

Nu, nästan hundra år senare, adderar vi den saknade länken och gör kvarteret kring Amerikahuset färdigt enligt den ursprungliga planen. Kvarteret blir fullbordat. Det nya huset kommer att bli fristående och anpassat för att matcha de krav och förväntningar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag.

”Det ska synas att Emigranten Göteborg har en äldre och klassisk släkting. Fasaden följer samma rytm och har samma proportioner. Fönstren är stora och indragna och materialet är tegel. På baksidan hittar man en ”hemlig” innergård och på taket finns två stora glaskuber där hela hamnen, havet och himlen öppnar sig.”

Med sidomåtten 2,4 meter går de kvadratiska fönstren i princip från golv till tak. Inifrån Emigranten Göteborg kommer det naturliga blickfånget att vara båttrafiken på vattnet och horisonten utanför. Passande nog kommer alla våningsplan att ha utsikt mot vattnet och hamnen.

Ett nytt område som uttrycker framtidstro

Emigranten Göteborg ligger mitt på Masthuggskajen, en ny stadsdel som är en del av Älvstaden – det stora stadsutvecklingsprojekt som ska binda samman staden, möta vattnet och stärka stadskärnan.

Här är planen att bygga över 1200 bostäder och närmare 150 000 kvm kontor, butiker och restauranger. Den nya stadsdelen kommer att bli miljöcertifierad med parker och grönområden, minimalt med bullerskapande trafik och ge göteborgarna tillgång till hamnen, vattnet och porten mot väster.

Målbilden är att Masthuggskajen ska bli en ny, dynamisk och livlig stadsdel full av kontraster, där man kan arbeta, bo, koppla av och umgås. Planerad byggstart är 2019, och området beräknas vara klart 2027.

Mer information finns på masthuggskajen.se

Innan spades sattes i marken för kontorshuset Emigranten Göteborg genomfördes en arkeologisk undersökning. Se filmen nedan och ta del av berättelsen om fynden som gjordes.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.699862,"lng":11.939548},"content":"<div>Emigranten Göteborg</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[35,40]},"mainMarker":false}]}

Arkeologisk Utgrävning

Emigranten Göteborg

Kontakta oss

Uthyrningschef

Helen Sandberg

Telefon
+46317440933
E-mail
helen.sandberg@castellum.se

Om Castellum

Varför välja Castellum?

Castellum skapar morgondagens innovativa arbetsplatser. Vi är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbart och energieffektivt

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.

Tilldelade utmärkelser

teaser-alt

Personligt husteam ingår i hyran

teaser-alt

En hållbar arbetsplats från början

teaser-alt

Vi erbjuder framgångsrika arbetsplatser

Lediga lokaler i Emigranten

Oskarsgatan 9

Göteborg

Data om lokalen

Yta
362-4080 m²
Typ
Kontor