Flexible Flexibility

I dagens snabbrörliga, digitaliserade affärsklimat finns det stort behov av att kunna skala upp och ner organisationen. GreenHaus kommer att möta det behovet genom en hög grad av flexibilitet, som passar både storföretaget och den mobila, nätverksjobbande ensamföretagaren.

Behöver ni förstärka organisationen tillfälligt, kommer det även att finnas möjligheter till flexibla korttidslösningar och nya former av hyreskontrakt.

Just nu bygger vi GreenHaus – ett över 8000 kvm stort kontors hus på Oceanhamnen i Helsingborg. Det blir ett mycket speciellt kontorshus på flera sätt. Förutom en härlig, ljus vy över sundet och mot Danmark, är det ock­så byggt helt och hållet för att människorna som jobbar där ska vara friskare, idérikare och prestera bättre.

Genom att skapa innovativa arbetsplatser vill vi hjälpa med­arbetare att växa och företag utvecklas. Företag i ett WELL­hus kan skaffa sig flera konkurrensfördelar: Företaget blir mer attraktivt i jakten på den skarpaste kompentensen. Medarbetarna har färre sjukdagar, är mer kreativa och produktiviteten blir högre. Allt det här är belagt med solklara bevis och siffror.

An open haus

I markplan kluckar vattnet mot husets brygga, som är vänd in mot staden. I bottenplan doftar det gott från jos- och hälsocaféet – en populär och energirik mötesplats för hela kvarteret.

Tack vare allt från coworking-avdelningen till väggodlingar och kunskapsutbytet är GreenHaus en levande miljö.

Morgondagens innovativa arbetsplatser

Vi på Castellum är en av Sveriges största fastighetsägare. Men trots det, så ser vi inte våra fastigheter som det viktigaste. Det är du och alla som varje dag går till jobbet och försöker göra något bra av dagen. Digitalisering, hållbarhet och ständigt ökande kon­kurrens på kompetens, allt har satt människan i fokus. Arbets­platsens betydelse har aldrig varit större än nu.

Den nya tidens arbetsplatser

Genom att skapa innovativa arbetsplatser vill vi hjälpa med­arbetare att växa och företag utvecklas. Vi tänker möta de nya krav och behov som kräver att företag och branscher måste tänka i nya banor.

WELL is good

Ett exempel på hur vi tänker i nya banor är WELL­konceptet. Det är en internationell byggstandard, utvecklad av forskare, läkare och arkitekter. Konceptet utgår från sju delar som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. I en WELL­byggnad ställs därför extra höga krav på ventilation, värme, ljus och ljud, eftersom det är dessa faktorer som mest påverkar människans hälsa, prestation och välbefinnande.

Vad blir resultatet?

Genom att ha sina lokaler i ett WELL­hus kan ett företag skaffa sig flera konkurrensfördelar: Företaget blir mer attraktivt i jakten på den skarpaste kompentensen. Medarbetarna har färre sjukdagar, är mer kreativa och produktiviteten blir högre. Allt det här är belagt med solklara bevis och siffror.

Vi på Castellum ser WELL som ett systematiskt verktyg i arbetet med att erbjuda arbetsplatser som hjälper företag att utvecklas och människor att växa.

Nyfiken på framtiden?

Vill du veta mer om morgondagens innovativa arbetsplatser är du välkommen till vår blogg – workfortomorrow.se. Här hittar du artiklar och filmer om hur vi på Castellum arbetar för att möta de behov som ställs på oss som fastighetsbolag idag och imorgon.

Sharing is caring

GreenHaus är en miljö för kunskapsutbyte. Gemensam frontdesk, co-working ytor och en scen för föreläsningar: här delar vi på det vi kan.

360-visualisering

Bilden här ovan är en panorama, dra i bilden så kan du själv titta runt 360-grader!

Rooftop conference

På taket finns en mötesplats under nästan bar himmel. Hälften växthus, hälften konferensrum. En plats för möten, yoga, after work, föreläsningar, matlagning eller stjärnskådning.

Nu byggs det nya Helsingborg

Vill du veta mer?

Affärsutvecklare kontor

Ola Gunnefur

Telefon
+4640383712
E-mail
ola.gunnefur@castellum.se